Передплата 2024 ВЗ

День Гідності та Свободи це другий день народження нашої держави – Петро Порошенко

  • 20.11.2020, 21:19
  • 662

На відміну від нинішньої влади, мільйони українців, громадські діячі, журналісти, дипломати шанують і відзначають День Гідності та Свободи

Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейської Солідарності» під час телемарафону в ефірі телеканалів «Прямий», «Еспресо» і «5 канал». Він наголосив, що вважає День Гідності та Свободи другим днем народження незалежної України.

«В українському народі вже на генетичному рівні присутня відмінність від того, що відбувається в Білорусі, від того, що відбувається в Росії. Ми інші — бо ми дуже високу ціну заплатили за наше право бути незалежними і за наше право бути європейськими», — наголошує Петро Порошенко.

«Українці п`ять років пишалися тим, що ми рухаємося в Європу. Українці вірили в те, що врешті-решт ми набудемо повномаштабного членства в Європейському Союзі», — переконаний Петро Порошенко.

«21 числа — і я дуже добре пам’ятаю цей день — українці вийшли не для того, щоб змінювати владу. Не для того, щоб вимагати підвищення рівня життя — це неправда. Українці вийшли, бо вони не згодні з тим, що у них забрали право рухатися в Європу, вважати себе європейським народом», — наголошує п’ятий Президент.

«Чи підтримка європейського курсу за ці роки стала більша — чи менша? Більша. Що цьому сприяло? П`ять років реформ. Лише безвіз — згадайте, коли 11 червня 2017 року наша команда запроваджувала безвіз, що казали тоді наші критики. Вони казали — він нікому не потрібен, безвізом можуть скористатися тільки декілька тисяч осіб, а решта як сиділи, так і будуть сидіти по своїх хатах. І українці яскраво продемонстрували — ні», — констатує Петро Порошенко.

«Я хочу дуже подякувати українському народові, 70% якого, незважаючи на тотальну кампанію фейкових новин, дискредитацію європейського і євроатлантичного напрямків, твердо переконані, що майбутнє України — у членстві в ЄС. Що безпека України — особливо після брутальної агресії Росії — є тільки в НАТО. Це потужне щеплення проти 70-річного обдурювання, отруєння нашої нації», — наголошує п’ятий Президент.

Схожі новини