Вживання фруктів зміцнить імунітет вагітних
Кожен з нас знає, що харчування під час вагітності має бути якісним і містити достатню кількість вітамінів і мікроелементів. Від харчування багато в чому залежить самопочуття вагітної та стан здоров’я майбутнього малюка
Дуже важливу роль у харчуванні вагітної жінки відіграють фрукти, оскільки вони є прекрасним джерелом вітамінів і поживних речовин. Крім цього, регулярне вживання корисних фруктів допоможе зміцнити імунітет вагітної і підвищити опірність організму проти різних простудних захворювань.
Найкраще віддавати перевагу тим фруктам, які ростуть у нашій місцевості. Однак дуже багато вітамінів і корисних речовин можна знайти і в екзотичних фруктах. Багато вагітних жінок із задоволенням їх їдять. Які ж з цих фруктів можна вживати вагітним?
Такий фрукт, як авокадо, є дуже корисним, оскільки містить мононенасичені жири, які сприяють розвитку мозку у плода, а також благотворно впливають на зростання плаценти та деяких інших тканин. Авокадо містить фолієву кислоту, регулярне вживання якої здатне звести до мінімуму ризик виникнення дефектів нервової системи у новонароджених. Крім цього, авокадо є джерелом калію. Вагітним можна сміливо їсти цей фрукт, оскільки небезпечних речовин у ньому не виявлено.
Багато жінок люблять банани, оскільки вони допомагають полегшити нудоту. І це справді так, оскільки банани мають легкий запах і свіжий смак. До того ж банан є не тільки корисним, а й дуже зручним фруктом, оскільки його можна з’їсти в будь-якому місці. Банан здатний досить швидко втамувати голод. Корисність бананів для жінки полягає в тому, що вони підтримують внутрішні органи вагітної в тонусі, допомагають вирішити проблему закрепів, а також виносити плід. Банани — це відмінне джерело клітковини і калію.
Гранат також необхідний для вагітної, оскільки здатний поліпшити роботу серця, підвищити вміст заліза у крові, а також відновити нормальну роботу кровотворної системи. Гранат відмінно бореться з токсикозом і виводить зайву рідину з організму. Також він містить багато вітаміну С, що дуже необхідно в період простудних вірусних захворювань. Багатьом вагітним рекомендують їсти гранат напередодні пологів, оскільки це підвищить згортання крові і зміцнить родові м’язи.
Інжир — незамінний фрукт під час вагітності, і пов’язано це з тим, що регулярне вживання інжиру може налагодити роботу травної системи жінки і зменшити біль при пологах.
Такий фрукт, як карамбола, допоможе знизити рівень холестерину в крові. Фрукт є джерелом вітаміну С, завдяки чому здатний захистити від вірусів та інфекцій. Але його не можна вживати вагітним з хворобами нирок і проблемами зі шлунком, оскільки фрукт містить багато щавлевої кислоти.
Манго містить фолієву кислоту, калій і селен, які благотворно впливають на нервову систему плода, а також допомагають налагодити роботу серцево-судинної системи і нирок у жінки. Крім цього, манго містить такі мінерали, як залізо, магній, цинк, йод, кальцій.
Маракуя містить білки, вуглеводи і клітковину. Завдяки цьому вживання фрукта здатне додати енергії і вивести з організму шкідливі речовини. Крім цього, в ній міститься багато кальцію і заліза.
Помело — це також корисний фрукт для вагітних, оскільки допомагає боротися із зайвою вагою і простудними захворюваннями. Калій та кальцій, що міститься в ньому, допомагають зміцнити кісточки малюка і сприяють розвитку мозку. До того ж вживання помело здатне поліпшити настрій вагітної.