Передплата 2024 «Добра кухня»

Нацгвардієць Віталій Марків поновився на службі

  • 20.11.2020, 13:30
  • 607

Військовослужбовець Віталій Марків, що 3,5 роки перебував у італійській в'язниці та був звільнений 3 листопада за апеляцією, поновився на службі у Національній гвардії України

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

«Службу я вже поновив. Офіційно перебуваю зараз у відпустці. Маю 26 днів, щоб пройти медичний огляд, реабілітацію. Потім плануємо з дружиною на кілька днів поїхати у відпустку десь на території України. Після буде служба в Національній гвардії України. Я повернуся до свого батальйону ім. Кульчицького, — розповів Марків.

Він зазначив, що займатися політикою, на зразок Надії Савченко, не збирається.

«Я — особа аполітична. Військовослужбовці повинні бути поза політикою. Свої політичні погляди, на мою думку, військовослужбовець повинен висловлювати під час таємного голосування», — відзначив військовослужбовець. При цьому він додав, що вже готовий їхати на передову, але зобов'язаний пройти медогляд та усі протокольні процедури.

«Звик по життю закінчувати речі. Якщо вже присвятив себе військовій службі, тим паче що в мене підписаний контракт на 5 років, то бачу майбутнє поки що у військовій кар’єрі. Не просто служити для галочки, до якогось певного звання… Я цим живу. Пишаюся. Для мене військова форма має величезне значення. Для мене честь служити Україні», — резюмував Марків.

Схожі новини