Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ситник очолюватиме НАБУ: Зеленський пообіцяв послам G7

  • 19.11.2020, 16:30
  • 713

Президент Володимир Зеленський запевнив послів «Великої сімки», що збереже посаду директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника попри рішення Конституційного суду

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Рішення Конституційного суду не скасовує факт утворення та функціонування НАБУ, не обмежує роботу детективів НАБУ та не ставить під сумнів статус НАБУ як правоохоронного органу. Ми гарантуємо, що після 16 грудня директор НАБУ залишатиметься на посаді», — заявив президент.

Так, 19 листопада Зеленський провів відеозустріч із послами, де наголосив, що визнання неконституційними окремих положень закону «Про Національне антикорупційне бюро України» наразі «не створює жодних загроз, що можуть вплинути на легітимність і незалежність як НАБУ, так і його чинного директора».

Своєю чергою Артем Ситник зазначив, що повністю погоджується з позицією глави держави про відсутність таких загроз. Каже, що рішення КСУ нині не впливає на спроможність НАБУ виконувати обов’язки «незалежно та ефективно».

В ОП додають, що водночас НАБУ спільно з владою опрацюють низку потенційних загроз, які можуть створити юридичні колізії через рішення КСУ у майбутньому.

Схожі новини