Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лідерів Євромайдану викликають на допити в ДБР

  • 19.11.2020, 15:50
  • 737

Заявником є перший заступник генпрокурора часів Януковича Ренат Кузьмін

Державне бюро розслідувань викликає на допити людей, які були лідерами Євромайдану. Заявником у справі є Ренат Кузьмін — чинний нардеп від ОПЗЖ.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомила шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна.

«1 жовтня ДБР відкрило кримінальне провадження № 42 020 000 000 001 888 по справі щодо державного перевороту. У зв'язку з подіями Майдану», — повідомила вона.

Зокрема, на допит повістками викликаються ексглава РНБО Олександр Турчинов, колишній спікер В Р Андрій Парубій, мер Києва Віталій Кличко, екснардеп Сергій Пашинський, колишній прем'єр Арсеній Яценюк, екснардепка Тетяна Чорновол.

Соня Кошкіна відзначила, що ДБР прийняло та почало розслідувати те, що Майдан нібито був «держпереворотом» за заявою одного з найбільш одіозних діячів режиму експрезидента Віктора Януковича. Кузьмін в 2010—2013 роках був першим заступником генпрокурора.

Під його керівництвом були направлені до суду справи відносно колишнього Міністра МВС Юрія Луценка, колишнього заступника Міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука та колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Схожі новини