Передплата 2024 ВЗ

У Національному музеї Революції Гідності у Києві відбуваються обшуки

  • 19.11.2020, 12:30
  • 613

Напередодні Дня Гідності та Свободи СБУ і поліція вирішила влаштувати обшуки в музеї Майдану

Генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло повідомив, що сьогодні зранку силовики проводять обшуки в приміщеннях музею та вилучають документацію. Він наголошує, що все це відбувається напередодні Дня Гідності та Свободи, який в Україні відзначається із 2014 року 21 листопада.

«Думав відкривати міжнародний науковий форум „Революція Гідності: на шляху до історії“. Але о 7 ранку увірвалися до хати з обшуком слідчі поліції та СБУ. Так само зранку ці ж хлопці заблокували роботу двох приміщень Національний музей Революції гідності • Maidan Museum», — повідомив він.

Слідчі вилучи носії інформації і документацію фінансово-господарській діяльності. Пошивайло стверджує, що силовики вилучили документи неправомірно.

«Такі дії у переддень Дня Гідності та Свободи, коли основні заходи з відзначення річниці Майданів і резонансні заяви-звернення — на Музеї, це — випадковість?», — запитує директор музею.

День Гідності та Свободи в Україні відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004 та Революція гідності 2013 року.

Схожі новини