Смак дитинства: рецепт глазурованих сирків по-домашньому
- 19.11.2020, 20:30
- 7 074
Домашні глазуровані сирки — це легкі ласощі, які особливо сподобаються малюкам, до того ж готувати їх просто і не забирає багато часу
У холодну пору року іноді так хочеться чогось смачненького. Може морозива? Ні, надто холодне. А ось глазуровані сирки — саме те, що потрібно, передає ТСН.
Інгредієнти:
Для сиркової маси
- 250 г сиру 5%;
- 80 г вершкового масла;
- 50 г цукрової пудри (або цукру);
Для глазурі
- 50 г шоколаду;
- 25 г вершкового масла.
Покроковий рецепт:
- розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до утворення світлого крему, додати сир і змішати все міксером до однорідної маси;
- змоченими у воді руками сформувати із сирної маси кульки (це будуть цукерки) або ковбаски (шоколадні батончики) і викласти на тарілку. Кульки відправити у холодильник на годину або на мороз на 15 хвилин;
- приготуємо глазур. У мисочку поламати шоколад і додати масло. Миску поставити на каструльку з киплячою водою. Розмішувати шоколад із маслом до однорідної маси;
- охолоджені сирки облити глазур'ю і поставити у холодильник, поки не застигне шоколад;
- страву можна прикрасити апельсинами, полуницею або обсипати сирки цукровою пудрою.