Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Смак дитинства: рецепт глазурованих сирків по-домашньому

  • 19.11.2020, 20:30
  • 7 074

Домашні глазуровані сирки — це легкі ласощі, які особливо сподобаються малюкам, до того ж готувати їх просто і не забирає багато часу

У холодну пору року іноді так хочеться чогось смачненького. Може морозива? Ні, надто холодне. А ось глазуровані сирки — саме те, що потрібно, передає ТСН.

Інгредієнти:

Для сиркової маси

  • 250 г сиру 5%;
  • 80 г вершкового масла;
  • 50 г цукрової пудри (або цукру);

Для глазурі

  • 50 г шоколаду;
  • 25 г вершкового масла.

Покроковий рецепт:

  1. розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до утворення світлого крему, додати сир і змішати все міксером до однорідної маси;
  2. змоченими у воді руками сформувати із сирної маси кульки (це будуть цукерки) або ковбаски (шоколадні батончики) і викласти на тарілку. Кульки відправити у холодильник на годину або на мороз на 15 хвилин;
  3. приготуємо глазур. У мисочку поламати шоколад і додати масло. Миску поставити на каструльку з киплячою водою. Розмішувати шоколад із маслом до однорідної маси;
  4. охолоджені сирки облити глазур'ю і поставити у холодильник, поки не застигне шоколад;
  5. страву можна прикрасити апельсинами, полуницею або обсипати сирки цукровою пудрою.

Схожі новини