Передплата 2024 «Добра кухня»

П'ять корисних напоїв для солодкого сну

  • 18.11.2020, 20:15
  • 4 073

Напої, які ми п'ємо на ніч, впливають на якість нашого сну. Тож якщо ви відчули, що ваш ранковий стан погіршився, стало важче прокидатися чи зникла ранкова бадьорість, зверніть увагу на вечірні звички

Какао, кава та зелений чай на ніч — погана ідея. Якщо ви хочете уникнути проблем зі сном та почуватися бадьоро — зверніть увагу на ці 5 напоїв. З їх допомогою ви зможете зміцнити сон та покращити ранкове самопочуття, повідомляє Корисно 24.

Вишневий сік

У вишні міститься цінна речовина — триптофан, яка допомагає організму швидше заснути та вчасно прокидатися. Вчені вважають, що щоденне вживання вишневого соку протягом 2-х тижнів сприяє збільшенню тривалості сну на 84 хвилини.

Однак врахуйте, що не всі соки однаково корисні. Якщо напій містить багато цукру, а з вишні в ньому присутній лише ароматизатор — навіть не очікуйте сприятливого ефекту.

Тепле молоко

Видання New York Times провело власне дослідження щодо впливу молока на сон. Вважається, що в цьому продукті міститься амінокислота, яка здійснює седативний ефект на організм. Однак для того, щоб діяти як снодійне, триптофан повинен пройти гематоенцефалічний бар’єр, що практично неможливо через наявність в організмі інших амінокислот.

Але попри те, що наука спростовує вплив чашки теплого молока на сон, більшість опитаних все ж схиляються до того, що цей напій заспокоює та налаштовує на відпочинок.

Мигдальне молоко

Вегетаріанці можуть спробувати випивати перед сном склянку рослинного молока. Найкращим вибором стане мигдальний напій. Окрім іншого у ньому міститься магній, який допомагає поліпшити якість сну.

Чай з коренем валеріани

Ця рослина вважається чудовим засобом проти безсоння. Її рекомендують вживати для заспокоєння нервів після стресових днів. Втім, часто пити такий чай все ж не варто, адже передозування валеріаною провокує підвищену тривожність.

Кокосова вода

До складу кокосової води входять магній і калій, які допомагають краще спати та розслаблювати м'язи. До цього напою також входить вітамін В, який допомагає знизити рівень стресу.

Схожі новини