Передплата 2024 ВЗ

Нідерланди вимагають накласти санкції на Алієва та його родину через Нагірний Карабах

  • 18.11.2020, 18:35
  • 660

Парламент Нідерландів закликав свій уряд виступити на рівні Євросоюзу з пропозицією запровадити санкції проти президента Азербайджану Ільхама Алієва і його сім'ї

Як повідомляє «Європейська правда», відповідне рішення було ухвалено на пленарному засіданні 17 листопада.

«Палата представників закликає уряд виступити в Європейському Союзі за введення санкцій, орієнтованих проти президента Азербайджану Ільхама Алієва, його родичів, ключових фігур азербайджанського наступу і сирійських бойовиків, розгорнутих Туреччиною в Нагірному Карабасі», — йдеться в затвердженій резолюції.

Нідерландські депутати також затвердили ще одну резолюцію, в якій зазначається, що останній спалах насильства в Нагірному Карабаху «був ініційований Азербайджаном за підтримки Туреччини».

«Парламент закликає уряд застосовувати індивідуальні санкції проти тих, хто несе відповідальність за це насильство як в Азербайджані, так і в Туреччині», — йдеться в документі.

Читайте також: Вірменія, Азербайджан та РФ підписали угоду про мир у Нагірному Карабасі

Алієв в середу прокоментував дії нідерландського парламенту, однак говорив так, ніби Нідерланди вже ввели санкції проти нього, хоча таке рішення може ухвалити тільки уряд країни, а не депутати.

«Парламент Нідерландів, на жаль, ухвалив рішення про санкції проти Азербайджану, а також Туреччини. Мій помічник повідомив, що в процесі обговорень глава МЗС Нідерландів виступив із більш збалансованим підходом. Але парламент затвердив таке незбалансоване і несправедливе рішення, і це, звичайно ж, не сприятиме тіснішим відносинам між нашими країнами», — сказав президент Азербайджану, приймаючи нового нідерландського посла в Баку Паулін Ейзема.

Нагадаємо, у ніч на 10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія, Азербайджан і Росія підписали заяву про припинення війни в Нагірному Карабаху.

Схожі новини