Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обама у мемуарах скаржиться на нескінченні тиради "фізично непримітного" Путіна

  • 18.11.2020, 11:55
  • 804

Колишній президент США Барак Обама у своїх мемуарах "Земля обітована" (A Promised Land) розповів, як вислуховував "нескінченні 45-хвилинні тиради" президента Росії Володимира Путіна про те, як США "чинили кривду Совєтам"

Подробиці мемуарів Обами, які будуть випущені 17 листопада, подає британському таблоїду Sun джерело у видавництві.

Експрезидент США описує зустріч із Путіним, яка сталася у липні 2009 року, і зазначає, що коли їм обом подавали чай, яйця та ікру, російський президент розпочав, «здавалося б, нескінченну» тираду про те, як США вчинили кривду Совєтам.

«Минуло 45 хвилин, перш ніж він (Путін — ред.) нарешті зупинився, і Обама відповів йому пункт за пунктом, що переросло у марафонську двогодинну розмову», — розповіло джерело.

Читайте також: Барак Обама стане продюсером фільмів і серіалів для Netflix

У своїй розмові Путін також одночасно хвалив і критикував колишнього президента США Джорджа Буша (43 президента — ред.) щодо відносин із Близьким Сходом. «Путін сказав, що йому подобається особисто президент Джордж Буш», — каже джерело.

Проте Путін продовжував звинувачувати Буша у вторгненні в Ірак і дестабілізації «всього Близького Сходу». Співробітники, які супроводжували Обаму на зустрічі, намагалися скоротити її, але Путін все одно розпинався близько 30 хвилин.

«Фізично він був нічим не примітний: низький і міцно збитий — статура борця, тонке волосся пісочного кольору, видатний ніс і бліді, пильні очі. Коли ми обмінювалися вітаннями з членами делегацій, я помітив недбалість його рухів, вдавану байдужість в голосі, які говорили про людину, яка звикла до того, що її оточують підлеглі та заступники. Людину, яка звикла до влади». — описав Обама Путіна 11-річної давності.

Схожі новини