Передплата 2024 «Добра кухня»

"Всі структурні маяки виконані": Зеленський переговорив із директоркою МВФ

  • 18.11.2020, 10:15
  • 561

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою

Про це повідомляє сайт президента.

Під час розмови Зеленський заявив співрозмовниці про виконання «всіх структурних маяків» для перегляду програми співробітництва.

«На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані», — сказав Зеленський.

Також президент України переконував очільницю МВФ у підтримці незалежності НБУ та відсутності загроз антикорупційній інфраструктурі.

«Для мене продовження реформи антикорупційних органів є одним із пріоритетів. Ми ухвалили низку термінових кроків і рішень, зокрема скликали засідання РНБО, уряд вніс розпорядження щодо забезпечення функціонування реєстру е-декларацій, а я запропонував парламенту проєкт закону про перезавантаження всього складу Конституційного Суду. Сьогодні немає жодних загроз для діяльності НАБУ. Наші команди обговорили повне повернення е-декларування й відзначили план дій та підготовку відповідних законопроєктів», — сказав Зеленський.

Також Зеленський повідомив, що Україна перезапустила роботу Комісії з питань правової реформи за участі міжнародних експертів для розробки комплексних законопроєктів щодо судової реформи.

Читайте також: Через коронавірус місія МВФ може не приїхати в Україну: НБУ

Президент України наголосив, що перший перегляд програми МВФ і початок роботи місії Фонду стане «важливим сигналом для внутрішнього та зовнішнього ринку».

«Наші команди мають міцну довіру й тісно працюють, щоб якнайшвидше завершити переговори та прийняти місію МВФ», — сказав Зеленський.

В ОПУ додали, що Георгієва «відзначила швидку реакцію та заходи, вжиті українською владою після рішення КСУ, і додала, що Фонд цінує співпрацю голови НБУ Кирила Шевченка з командою МВФ».

Нагадаємо, раніше голова НБУ Кирило Шевченко заявив про готовність України приймати місію МВФ у найкоротші терміни.

Схожі новини