Передплата 2024 ВЗ

Італія просить про допомогу в іноземних медиків через погіршення епідситуації

  • 18.11.2020, 08:35
  • 582

В Італії загострилася проблема нестачі медичного персоналу на тлі зростання кількості пацієнтів з COVID-19. У зв'язку з цим країна звертається по допомогу до іноземних медиків

Про це повідомляє Euronews.

Органи охорони здоров’я Італії повідомили, що пристроїв ШВЛ в країні достатньо, щоб впоратися з другою хвилею пандемії, але недостатньо медиків, щоб з ними працювати.

Регіони в Італії можуть автономно ухвалювати рішення щодо заходів у галузі охорони здоров'я. У районах на півночі країни, таких як П'ємонт та Ломбардія, місцева влада звернулася по допомогу до НГО з проханням надіслати лікарів з усього світу.

«Проблема, з якою ми стикаємось, полягає в тому, що у відділеннях інтенсивної терапії можуть працювати лише спеціалісти. Мова йде як про спеціалізованих лікарів, так і про медичних сестер. Однак цифри не обнадійливі, нам потрібні 2 000 лікарів, які можуть працювати з апаратами штучної вентиляції», — заявив Карло Палермо — лідер профспілки лікарів Італії.

Уряд Італії вже планує збільшити кількість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії з наявних 5 200 до близько 11 000.

Читайте також: Італія б'є коронавірусні рекорди: ситуація стрімко погіршується

Палермо зазначив, що «це означатиме додавання нових ліжок там, де вже не вистачає медичного персоналу, що означає зниження рівня безпеки та якості лікування».

Схожі новини