Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тануть у роті! Простий рецепт картопляників із начинкою

  • 17.11.2020, 20:35
  • 19.5K

Сьогодні пропонуємо Вам рецепт простих у приготуванні, але дуже смачних котлеток-пиріжків з картоплі. У них тонка хрустка скоринка і чудова начинка всередині!

Рецепт опублікований в інтернет-виданні «Вона».

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 100 г. сиру;
  • 80 г. вершкового масла;
  • зелена цибуля, кріп, петрушка;
  • 600 г. картоплі;
  • 1 жовток;
  • 3 ст. л. борошна;
  • сіль, орегано;
  • олія для смаження;

Спочатку поставимо варитися картоплю до готовності, а потім беремося за начинку.

Три відварені яйця натираємо на дрібній тертці. Сюди ж натираємо 100 г. сиру (сулугуні). Додаємо зелень (петрушку, кріп і цибулю). Додаємо 80 г. м’якого вершкового масла. Все добре перемішуємо. Якщо сир не дуже солоний, то краще досолити.

Коли картопля звариться, розминаємо її в ​​пюре. Якщо при варінні картоплю не солили, то солимо. Можна для аромату додати трохи орегано. Трішки чекаємо щоб картопля охолола і додаємо 1 жовток. Перемішуємо.

Додаємо 3 столові ложки з верхом борошна. Гарненько перемішуємо. Вийде картопляне тісто, яке липне до рук, але нам це не важливо. Ми будемо формувати пиріжки за допомогою борошна.

Для зручності формуємо з начинки кульки. Беремо столову ложку з верхом картопляного тіста і робимо невеликі коржики. У середину кладемо начинку і акуратно заліплюємо пиріжок.

Залишилося приплюснути картопляні кульки з начинкою. Руку занурюємо в борошно і акуратно притискаємо.

Сковорідку розігріваємо, наливаємо олію і обсмажуємо картопляники на середньому вогні до рум’яної золотистої скоринки.

Як тільки з одного боку підрум’яняться — перевертаємо!

Готові котлетки викладаємо на паперовий рушник і можна подавати до столу! Це дуже смачно, спробуйте приготувати!

Схожі новини