Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ужгородських підприємців тимчасово звільнили від сплати податків: деталі рішення

  • 17.11.2020, 15:35
  • 589

Міська рада Ужгорода своїм рішенням звільнила підприємців І та ІІ груп платників, яким постановою уряду заборонено працювати у вихідні, від сплати єдиного податку, а також від сплати податку на землю та оренду комунального майна

Про це повідомив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

«Продовжуємо системну підтримку підприємців Ужгорода, яким украй складно вести діяльність у зв’язку з карантинними обмеженнями через поширення коронавірусу», — зазначив Андріїв.

За його словами, на грудень цього року малий та середній бізнес, діяльність якого зупинена на вихідних постановою Кабміну, звільнили й від сплати земельного податку та оренди комунального майна. Також до кінця карантину відновили дію рішення міськради про звільнення від сплати за комунальне майно для літніх терас кафе та ресторанів.

Читайте також: Мітингувальники заблокували прохід до Ради: поліція відреагувала жорстко (фото)

«Ці питання у компетенції міської ради. Сподіваюся, ухвалені рішення допоможуть нашим підприємцям „утриматися на плаву“ в ці нелегкі для всього світу місяці пандемії», — зазначив мер Ужгорода.

Крім того, Андріїв повідомив, що в Ужгородській міськраді ухвалили також звернення до Кабміну, аби міністри розглянули можливість звільнити цю категорію підприємців від сплати єдиного соціального внеску — як за себе, так і за найманих працівників. Також просять продовжити дію постанови уряду про призначення та виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям І та ІІ групи платників єдиного податку.

В Україні з 14 листопада ввели «карантин вихідного дня», обмеження діятимуть на вихідних до кінця листопада. Запровадження карантину вихідного дня викликало обурення та протести підприємців, окремі компанії вже анонсували масові звільнення. Планувалося, що такий карантин повинен діяти в Україні щонайменше три вихідних поспіль.

Схожі новини