Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко закликав негайно повернути кримінальну відповідальність за брехню в електронних деклараціях

  • 17.11.2020, 11:17
  • 537

Негайно винести на розгляд парламенту законопроекти, які повертають кримінальну відповідальність за недостовірну інформацію в електронних деклараціях закликав з трибуни парламенту п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко

Він наголосив, що команда Зеленського та його політичні сателіти цілеспрямовано атакують антикорупційну інфраструктуру і руйнують здобутки Революції Гідності.

«Через декілька днів ми будемо відзначати сьому річницю Революції Гідності. Після того, як Зеленський на вимогу Путіна звільнив з лави підсудних „Беркут“, після того, як поплічникам Януковича, що повернулись з Росії, Зеленський дав посади у правоохоронній системі України для переслідування опозиції, вже точно нікого не здивує вчорашнє рішення суду, яким зняли арешт з втікача Януковича. Це нікого не дивує», — констатує Петро Порошенко.

«А от атака на антикорупційну інфраструктуру, яка була створена нашою командою у попередні п’ять років, точно відкидає нашу країну від співпраці і від руху до Європейського Союзу. Вона ставить під загрозу європейський вибір 45-мільйонної держави», — застерігає п’ятий Президент.

На його думку, ця атака поглиблює кризу у стосунках з Євросоюзом та НАТО, загрожує Україні втратою безвізового режиму з ЄС. «Маневри Зеленського ставлять під загрозу свободу пересування українців світом і Європейським Союзом. Бо саме Офіс президента і, як виявляється, монобільшість блокує розгляд законопроекту, під яким поставили підпис більшість фракцій включно з „Європейською Солідарністю“ щодо відновлення кримінальної відповідальності за брехню в електронних деклараціях», — наголошує Порошенко.

«Хочу наголосити, що минулого тижня ми це не розглянули, тому що у нас є один представник „Слуг народу“, у якого „мама любить скорость“. А він є слугою не народу, а Коломойського», — зауважив лідер «Європейської Солідарності».

«Сьогодні не ставиться на розгляд це питання, тому що немає голосів „Слуг народу“ і їхніх сателітів в цій залі. Ми вимагаємо сьогодні поставити до розгляду питання відновлення кримінальної відповідальності за брехню в електронних деклараціях. Ми впевнені, що результативним голосуванням ми підтвердимо європейський вибір і збережемо наш рух до Європи. І прошу доєднатися до цієї вимоги всі демократичні фракції», — закликав Петро Порошенко.

Схожі новини