Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія перекидає ракетні установки до Нагірного Карабаху, - Reuters

  • 17.11.2020, 08:55
  • 704

Російська Федерація перекидає до Нагірного Карабаху реактивні системи залпового вогню

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Росія перемістила ракетні установки, встановлені на вантажівках, у сухопутний коридор між Вірменією та Нагірним Карабахом.

Так, репортери Reuters побачили дві російські системи запуску ракет «Град» у Лачинському коридорі.

«Система радянських часів може запустити 40 ракет приблизно за 20 секунд, і їх розгортання свідчить про те, що Москва не ризикує безпекою своїх «миротворців», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обидва «Гради» були укомплектовані російськими екіпажами, і військовослужбовці підтвердили Reuters, що вони з Росії.

«Один із „Градів“ мав російський військовий номерний знак із регіональним кодом 94, вказуючи на те, що він належав до Закавказького військового округу. Інший „Град“ не мав номерного знаку, але його супроводжувала військова вантажівка „Камаз“ з російським номером з того ж військового округу», — зазначають журналісти.

Також був помічений в районі Нагірного Карабаху російський танк.

Як зазначають журналісти, у заяві про російську дислокацію на веб-сайті Кремля йдеться, що озброєні миротворці будуть супроводжуватися бронетранспортерами та іншою технікою. У ньому не було конкретних згадок про ракетні системи.

Читайте також: У Нагірний Карабах вилетіли російські «миротворці»

Нагадаємо, бої у Нагірному Карабаху відновилися наприкінці вересня 2020 року. Армія Азербайджану зламала оборону вірмен на південному театрі бойових дій, опанувала весь кордон між невизнаною Нагірно-Карабахською республікою та Іраном по річці Аракс та почала наступати в напрямку Лачинського коридору, що з'єднує столицю «НКР» Ханкенді (вірменською — Степанакерт) та власне Вірменію. Зайнявши Шушу армія Азербайджану здобула прямий вихід на Ханкенді та наблизилась до повного відвоювання своєї визнаної міжнародною спільнотою території.

Опівночі 10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про підписання угоди про припинення вогню з президентом Росії Володимиром Путіним та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Схожі новини