Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Дрогобичі таки стартував ІХ фестиваль Бруно Шульца

Триватиме фестиваль до 21 листопада

У Дрогобичі розпочав свою роботу Дев’ятий міжнародний фестиваль Бруно Шульца. Як ніколи, важко довелось організаторам свята. Одного разу фестиваль, який за традицією проводиться раз на два роки і планувався на липень, вже переносили на листопад. Думали, що до глибокої осені коронавірусна пандемія відступить і можна буде святкувати за старими добрими правилами — без захисних масок і дотримання соціальної дистанції.

На жаль, так не виходить. Офіційне відкриття, яке припало на 15 листопада, провели з дотриманням усіх прописаних санітарно-епідеміологічних норм. Відбулося воно у муздрамтеатрі імені Юрія Дрогобича. З вітальними промовами до учасників звернулися міський голова Дрогобича Тарас Кучма, ректор Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Надія Скотна, художній директор фестивалю Гжегош Юзефчук та інші почесні гості й учасники. Модератором урочистого відкриття виступила керівник Полоністичного науково-інформаційного центру імені Ігоря Менька, директорка Шульцфесту Віра Меньок.

Учасники вшанували пам’ять тих представників академічної спільноти, які стали жертвами цьогорічної коронавірусної інфекції у Дрогобичі — Михайла Шалату, Костянтина Іваночка та Ігоря Кравчука. Триватиме фестиваль до 21 листопада.

Схожі новини