Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мая Санду стане новим президентом Молдови

  • 16.11.2020, 08:30
  • 718

На президентських виборах в Молдові більшість голосів виборців набирає колишній прем'єр-міністр Молдови, голова опозиційної партії "Дія і солідарність" Мая Санду

Після підрахунку протоколів з 99,63% виборчих дільниць, Санду отримала 57.52% голосів виборців, її опонент, чинний президент Ігор Додон — 42.48%. Про це свідчать дані, розміщені ЦВК країни.

Триває підрахунок голосів на закордонних виборчих дільницях, але розрив тільки виросте, адже молдавська діаспора переважно голосує за Санду. За кордоном у виборах брали участь понад 260 тисяч виборців, з них за Санду проголосували понад 80%.

Разом з тим Додон отримав 85,8% голосів виборців в Придністров'ї, однак це не вплинуло на загальну картину.

Мая Санду подякувала своїм виборцям. Вона обіцяла об'єднати розколоте в ході виборів суспільство і розв’язувати економічні проблеми. Вона також заявила про намір домагатися розпуску парламенту і дострокових парламентських виборів, підкресливши готовність співпрацювати в цьому питанні з іншими політичними силами.

Чинний президент Молдови Ігор Додон поки свою поразку не визнав. У 2016 році Додон здобув перемогу над Санду з різницею в 4%.

Мандат чинного президента Молдови закінчується 23 грудня. Інавгурація нового глави держави відбудеться відразу після цієї дати.

Схожі новини