Передплата 2024 «Добра кухня»

Експерти назвали п'ять фруктів, які захистять вас від хвороб взимку

  • 13.11.2020, 20:35
  • 2 142

Листопад знаменує собою початок зими: погода в цю пору року різко погіршується. Стрімке похолодання і скорочення сонячного світла протягом дня можуть серйозно нашкодити імунній системі, зробити людський організм уразливим для багатьох інфекцій

Про це пишуть експерти порталу Times Now.

«Ослаблений імунітет взимку може виникнути з низки причин.

Зменшення кількості сонячного світла може викликати дефіцит вітаміну D в організмі і послабити імунну систему. Холодне повітря провокує проблеми з диханням, спричиняючи звуження кровоносних судин.

До того ж люди проводять менше часу на свіжому повітрі і більше — в безпосередній близькості на обмеженому просторі, що сприяє швидкому розмноженню вірусів", — зазначають фахівці.

Говорячи про необхідність зміцнення імунітету взимку, вони рекомендують увести в раціон фрукти. Кращими в цій справі вони вважають кілька доступних плодів.

Апельсини. Ці фрукти є джерелом вітаміну С — антиоксиданту, добре відомого своєю здатністю підтримувати активну імунну функцію. Також апельсини і сік з них щедро наповнюють організм вітаміном D, який захищає людину від вірусних інфекцій.

Яблука. Їх споживання змушує кишкові бактерії виробляти бутират — речовину, яка вкрай корисно впливає на стан мікробіома кишечника, що сприяє гарному травленню. Таким чином, яблука ефективно сприяють зміцненню імунної системи, яка безпосередньо залежить від діяльності та здоров'я кишкового тракту.

Гранати. Завдяки дуже високим дозам антиоксидантних речовин, які борються із запаленням, гранати можуть оздоровити ваш організм від кінчиків пальців ніг до тім`ячка. Зокрема, швидко поліпшити стан вашої шкіри.

Лимони. Цей фрукт можна вважати одним із найпотужніших природних стимуляторів імунітету. Завдяки йому в організмі падає вміст вільних радикалів, які викликають розвиток раку, пошкоджуючи цілісність клітин.

Також лимони містять кальцій, залізо, магній та інші важливі для здоров'я мінерали.

Ківі. Крім вітаміну С і «сердечного» мінералу калію, ці фрукти також багаті вітамінами Е і К, антиоксидантами, клітковиною і фолієвою кислотою. Такий комплект забезпечує потужну підтримку механізмам формування імунітету, а також сприяє гарному травленню.

До слова, дієтолог радить їсти м'ясо і не запивати його ні чаєм, ні кавою з молоком. Для підвищення гемоглобіну.

Схожі новини