Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд Киргизстану відкрив рахунок для пожертв на виплату держборгу

  • 13.11.2020, 19:35
  • 735

Міністерство фінансів Киргизстану відкрило 2 рахунки для пожертв від населення країни - для загальних витрат і окремо для виплати державного боргу. Уряд заявляє, що громадяни самі виявили бажання допомогти, і саме тому запустив збір коштів

Про це повідомляє киргизька служба Радіо Свобода — Радіо Азаттик.

Реквізити першого рахунку, який був відкритий 30 жовтня, Мінфін вже опублікував. Гроші, як пояснює міністерство, будуть спрямовані на будь-які витрати з бюджету. Цей же рахунок використовуватимуть для надходжень від економічної амністії.

«Кожен небайдужий громадянин Киргизької Республіки, який щиро бажає внести свій вклад у вирішення загальної проблеми, може перераховувати кошти», — йдеться у зверненні на сайті міністерства.

Читайте також: У Киргизстані закрили держкордон через зникнення президента Жеенбекова

Відомство обіцяє суворо контролювати надходження і витрачати їх тільки за рішенням уряду. Для забезпечення прозорості всю інформацію публікуватимуть.

Другий рахунок — на погашення держборгу. Про плани запустити збір допомоги на ці цілі раніше повідомляв прем'єр-міністр Садир Жапаров, який виконує обов'язки президента.

Зазначають, що допомогти може кожен охочий, але реквізити ще не опубліковані. Уряд рекомендує банкам не стягувати комісію при перерахуванні коштів. Гроші на цьому рахунку мають цільовий характер і призначені для погашення зовнішнього боргу.

Схожі новини