Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Влада різко відреагувала на карантинний бунт мерів

  • 13.11.2020, 16:55
  • 950

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, міські голови не мають повноважень забороняти дію рішень уряду

Про це повідомляє Урядовий портал.

«У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Рішення уряду діють безумовно і підлягають виконанню всім суб'єктами господарювання, які розташовуються на території України», — цитує пресслужба слова Шмигаля.

Прем'єр підкреслив, що карантин вихідного дня стосується винятково визначеного переліку суб'єктів господарювання, які є на території України.

Шмигаль також наголосив, що голови облдержадміністрацій мають скоординувати роботу місцевої поліції та Держпродспоживслужби для перевірки суб'єктів господарювання, які на вихідні не повинні приймати відвідувачів.

Читайте також: «Недільного локдауну» у Львові не буде?

Крім того, за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за підсумками перемовин з великими торговельними мережами, вони запевнили представників влади, що працюватимуть згідно із законодавством. Також Аваков зазначив, що біля великих торгових об'єктів чергуватимуть представники Національної поліції.

Шмигаль також доручив Держпродспоживслужбі спільно з Нацполіцією здійснювати перевірки на дотримання протиепідемічних заходів у невеликих магазинах та на продуктових ринках.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою з 15 листопада запроваджується карантин вихідного дня в Україні.

Раніше влада Черкас вирішила не впроваджувати карантин вихідного дня.

Схожі новини