Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Зеленського не бачать сенсу ухвалювати законопроєкт Разумкова про e-декларування

  • 13.11.2020, 10:15
  • 634

Представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що законопроєкт, ініційований спікером ВР Дмитром Разумковим щодо е-декларування, "тактично правильний", але "не вирішує проблеми"

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

Представник президента в КСУ зазначив, що текст проєкту Дмитра Разумкова, має чітко виважену технічну мету: відновити ті норми, які були визнані КСУ такими, що не відповідають Конституції України і які втратили чинність, для того, щоб показати, що Україна йде шляхом боротьби з корупцією і виконує свої зобов'язання за Угодою про асоціацію.

«Наскільки він з точки зору комплексного вирішення проблеми правильний? Тактично він абсолютно правильний, тому що треба було дати сигнал. Цей сигнал дали. Але з погляду тих питань, які стосуються вже виконання рішення Конституційного суду України, то тут треба відповідати відверто, що цей законопроєкт не вирішує комплексно проблему щодо неконституційності тих норм, які КСУ визнав неконституційними», — сказав Веніславський.

Він зауважив, якщо цей законопроєкт у майбутньому стане законом, то його знову можна буде оскаржити в КСУ, посилаючись на нещодавнє рішення від 27 жовтня.

«Оскільки в резулятивній частині КСУ визнав просто неконституційними норми Закону „Про запобігання корупції“, які не кореспондуються з мотивувальною частиною, то будь-який закон, який Верховна Рада ухвалить, можна знову оскаржити… Тому є таке своєрідне замкнуте коло», — наголосив Веніславський.

Водночас він додав, що законопроєкт Разумкова все одно має шанси на ухвалення Верховною Радою і може бути розглянутий депутатами в сесійній залі вже наступного пленарного тижня.

Читайте також: Демарш у КСУ: судді відмовилися брати участь у засіданнях через ЗМІ

Нагадаємо, КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування статків. Уряд зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ до реєстру е-декларацій. 2 листопада було зареєстровано проєкт закону Разумкова щодо електронного декларування в Україні.

Схожі новини