Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацбезпека під загрозою: ексрозвідники США закликають негайно визнати перемогу Байдена

  • 13.11.2020, 13:15
  • 763

Близько 150 ексспівробітників Нацслужби безпеки США направили послання Управлінню загальних служб США із закликом офіційно оголосити Джо Байдена обраним президентом

Про це повідомляє Politico.

Колишні співробітники закликають визнати Байдена обраним президентом, а Камалу Харріс — обраним віцепрезидентом США для того, щоб у них з'явилася можливість мати доступ до відповідної конфіденційної інформації.

Ексспівробітники Нацслужби вважають, що «це необхідно для вирішення актуальних питань національної безпеки, а також щоденних брифінгів, які подаються президенту, і розгляду рішень щодо можливого використання військової сили».

У заяві закликають «залишити осторонь політичні міркування».

На їхню думку, подальше відкладання можливості команди Байдена мати доступ до щоденного брифінгу для президента та іншої інформації з питань національної безпеки ставить під загрозу спадкоємність і підготовленість національного керівництва.

Документ підписали 142 ексспівробітника служб безпеки, зокрема колишній глава Міноборони США Чак Хейгл, колишній директор АНБ і ЦРУ Майкл Хайден, колишня постпред США при ООН Саманта Пауер.

Читайте також: Байден планує скасувати низку указів Трампа

Серед тих, що підписали послання є і колишні чиновники в адміністрації Трампа, зокрема, колишній посол США в Іраку Дуглас Сілліман, колишній посол у Великій Британії Льюїс Люкенс, колишній начальник відділу по боротьбі з тероризмом в Національній раді безпеки та ряд інших.

Раніше Байден заявив, що відмова президента Трампа визнавати свою поразку на виборах — це ганьба.

Нагадаємо, 7 листопада американські ЗМІ написали, що кандидат від демократичної партії Джо Байден обраний 46-м президентом Сполучених Штатів. Він здобув перемогу в Пенсильванії, завдяки чому набрав необхідні для перемоги 270 голосів вибірників.

Після цього Дональд Трамп заявляв, що планує оскаржувати результати президентських виборів в Пенсильванії, де на думку Трампа сфальсифікували десятки тисяч голосів. Особистий адвокат Трампа Руді Джуліані заявив про «масові позови в масштабах всієї країни».

Схожі новини