Передплата 2024 ВЗ

«Одна з частин муралу зображає вікно будинку, де горить світло...»

На львівському будинку, де жорстоко закатували безхатьків, з’явиться мурал пам’яті

14−15 листопада на вул. Б. Хмельницького, 249, волонтери організацій «Молодь за Мир» та «Будуємо Україну разом» (БУР) малюватимуть мурал на стіні будинку, де у вересні жорстоко убили двох безхатьків — пана Ігоря та пана Богдана.

Двоє хлопців 16 і 18 ро­ків прийшли у закинутий бу­динок на околицях Львова. У цьому будинку чоловіки ночу­вали. Три дні підлітки знуща­лися з них, катували і знімали на телефон. Від цього бездо­мні померли. Підліткам, яких підозрюють у вбивстві, загро­жує довічне ув’язнення.

«Це далеко не перший ви­падок насильства над бідни­ми за останній час, — кажуть активісти. — Не погоджуємося з тим, що це стає нормою, хо­чемо звернути на це увагу». Зі слів активістів, задум муралу такий: одна з його частин зо­бражає вікно будинку, де го­рить світло і живуть люди. Бу­дівля, на якій буде малюнок, — це нічліг бездомних Ігоря та Богдана і ще багатьох бездо­мних людей, які ночували і но­чують там. Це було місце не­безпечне і незручне, але для них воно було домом.

Друге зображення — шквал летючого каміння — символ багатьох випадків насиль­ства, що останнім часом ско­юються з боку молодих лю­дей стосовно найслабших. Ці люди страждали і не мали нія­кої провини, вони були слаб­кими і беззахисними перед обличчям сліпого насиль­ства… Третя частина трипти­ху — напис на пам’ять про уби­тих чоловіків: «Тут вбили пана Ігоря та пана Богдана, бо вони були бездомними».

Наразі волонтери шукають риштування, аби втілити про­єкт у життя. Обійдеться та­кий проєкт активістам у суму близько 10 тисяч грн.

Схожі новини