Передплата 2024 «Добра кухня»

Якість, матеріали, тенденції: обираємо чоловічі черевики

  • 12.11.2020, 20:30
  • 1 365

Результатом правильного вибору буде комфорт і тепло за найнижчих температур, а також стильний вигляд

Обираючи чоловічі черевики для холодної пори року, важливо зберігати баланс між якістю та стилем. Є кілька критеріїв підбору, які слід враховувати перед придбанням взуття, пише tochka.net.

Якісне виконання — основний пріоритет

Для вологої осені та холодної зими варто обирати тільки якісне взуття. Тому при виборі потрібно враховувати такі параметри:

  • черевики мають бути прошиті товстими нитками, тоді вони зможуть протидіяти зовнішнім факторам;
  • на місці прошивання має бути м'яке оздоблення, яке перешкоджатиме швидкому зношуванню;
  • варто обирати натуральні матеріали виготовлення взуття, які за низьких температур зберігають свою еластичність та не деформуються;
  • наявність захисних шарів на матеріалі (якщо їх немає, потрібно самостійно нанести на поверхню взуття).

Чоловічі черевики для осені виготовляють із товстою підошвою, яка не дозволяє воді проникати всередину взуття, а також допомагає зберігати тепло Для автомобілістів осінні моделі підійдуть і для зими, адже час перебування на вулиці буде мінімальним.

Зимове взуття буде комфортним та безпечним, якщо матиме рифлену підошву. Вона не тільки стильна, а й не сковзається, запобігаючи таким чином падінню і травмуванню. Для зимових черевиків важливим показником також є матеріал утеплення, який варто обирати з натуральних. Найбільше цінується вовна вівці, яка не лише добре зігріває ноги, а й не дає їм пітніти.

Матеріали виготовлення

Традиційними для виготовлення чоловічих черевиків залишаються дорогі матеріали: шкіра, нубук та замша, які мають свої переваги:

  • приємні відчуття під час використання;
  • тривалий термін експлуатації;
  • стильний вигляд;
  • стійкість до зовнішніх факторів, у тому числі вологи, забруднень та холоду.

Натуральні матеріали потребують належного догляду, тому одночасно з таким взуттям необхідно придбати набір відповідних засобів. Точно знадобляться крем та спрей, які забезпечать гарний вигляд черевикам та протидіятимуть проникненню води. Як результат, взуття слугуватиме довше та надійніше протягом усього періоду експлуатації.

Модні тенденції, які стосуються чоловічих черевиків

Для чоловіків дизайн взуття не має такого значення, як для жінок, тому прикрас на ньому мінімум. Найчастіше на чоловічих виробах можна побачити такі елементи декору:

  • фірмові логотипи брендів, які можуть бути розміщені в будь-якій частині взуття;
  • оригінальне шнурування;
  • контрастне оформлення (зазвичай черевик та підошва різних кольорів).

Із будь-яким оздобленням взуття має бути комфортним та якісним — саме на цьому роблять акцент відомі дизайнерські студії. Одним із трендових напрямків є класичний стиль, до якого належать строгі та стримані зимові черевики із закругленими носками.

Зазвичай класичні варіанти взуття передбачають виготовлення зі шкіри або замші, утеплювачем слугує вовна. Дорогі черевики також оброблені спеціальними засобами для ліпшого захисту від забруднень, низької температури та інших зовнішніх чинників. Серед стилістичного доповнення класичних черевиків можуть бути хлястики, шнурування та пряжки. Сучасні варіації передбачають яскравий декор, наприклад, у вигляді комбінації кольорів.

Спортивне взуття більш популярне серед молоді та тих, хто цінує комфорт і хоче мати якісні черевики для прохолодної пори року. Теплі кросівки довговічні та стійкі до зношування, можуть бути доповнені наліпками, принтами та особливими блискавками.

Подібне взуття виготовляють із замші та нубука, але на ньому часто трапляються графічні яскраві елементи й текстильне доповнення. Однак такі кросівки не настільки надійні, як шкіряні класичні моделі, і підходять хіба що для сухої та сонячної погоди.

Молодіжні кросівки на високій підошві доволі популярні навіть серед людей зрілого віку, адже їх можна носити навіть у дощ та снігову погоду. В таких виробах можна почуватися максимально зручно.

Схожі новини