Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Арена Львів» може стати ковідним госпіталем

Як, втім, і інші спортивні об’єкти

Стадіон «Арена Львів» стане мобільним госпіталем, який прийматиме хворих на коронавірус. Це станеться у форс-мажорному випадку, коли усі медзаклади міста Лева будуть украй переповненими. Але до цього, на жаль, іде… Про це заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Динаміка останнього тижня пока­зує, що кількість хворих, які зверта­ються по допомогу і потребують госпі­талізації — на високому рівні, — уточнив головний медик Львівщини. — У серед­ньому щодня госпіталізовують 180−220 хворих».

За словами Ореста Чемериса, крім стадіону «Арена Львів», тимчасовими лі­карнями для ковідних хворих стануть та­кож інші спортивні об’єкти Львова. Які саме — ще шукають, «ведуть перемови­ни з директорами».

Телефоную директору стадіо­ну «Арена Львів» Юрію Майбороді. «Що зробиш? — каже. — Кількість хво­рих на коронавірус зростає, місць у лі­карнях бракує. Облаштування тимчасо­вого госпіталю на стадіонах — державна потреба. Ми готові надати приміщен­ня стадіону під лікарню для хворих на коронавірус. Невдовзі до нас приїдуть чиновники з департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, щоб огляну­ти приміщення, обговорити усі нюан­си, порахувати кошторис. На мою дум­ку, найбільш вірогідне місце, де можна було б лікувати хворих, — фан-кафе ста­діону. Проте там є низка технічних про­блем, які доведеться вирішити, зокрема з комунальними послугами. Також хво­рих можна буде розмістити у рестора­ні. Але там високі стіни, тож буде важко опалювати таку стадіонну лікарню».

Схожі новини