Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У 2020 році кредитування бізнесу на Львівщині зросло на 5% 

  • 11.11.2020, 11:35
  • 787

За даними НБУ, з початку 2020 р. обсяг корпоративних кредитів в Україні скоротився на 7%, але є винятки

Львівщина — одна з небагатьох демонструє позитивну динаміку. Серед основних причин скорочення кредитування аналітики називають наслідки коронавірусної кризи: в умовах невизначеності та вимушених обмежень бізнес ставив на паузу свої інвестиційні плани.

Зокрема, за даними НБУ, найбільше скорочення кредитування бізнесу у Західному регіоні спостерігається у Закарпатській області — на 27%, Волинській — на14% та Рівненській — на 8,5%. В цілому у Західному регіоні скорочення кредитування бізнесу становить понад 2%. Разом з тим, на фоні тенденції скорочення корпоративного кредитування, позитивну динаміку демонструє Львівська область. Зокрема, з початку року на Львівщині збільшено обсяг виданих бізнесу кредитів на 5%. На думку аналітиків, фінансова підтримка бізнесу значно мінімізує негативні наслідки економічної кризи, спричиненої, у тому числі, епідемією коронавірусу, й допомагає підприємствам поновити докризові показники.

Зокрема, «Альфа-Банк Україна» підтвердив, що від моменту запровадження карантинних заходів банк не скоротив, а подвоїв портфель кредитів, виданих корпоративним клієнтам. В основному, банк активно фінансував підприємства аграрного сектору, деревообробної та харчової промисловості, а також малий бізнес.

Згідно даних НБУ (https://bank.gov.ua/ua/statistic/sector-financial/data-sector-financial#1ms)

Схожі новини