Передплата 2024 «Добра кухня»

Одеські підлітки осквернили прапор Євросоюзу

  • 10.11.2020, 16:15
  • 860

Поліція порушила кримінальну справу за фактом наруги над прапорами Європейського Союзу біля Одеської міської ради та Потьомкінських сходів

Як інформує Цензор. НЕТ із посиланням на обласне управління поліції, дії невстановлених молодих людей, які потрапили на відео, кваліфікували за ч.2 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Їм загрожує штраф, шестимісячний арешт або до двох років позбавлення волі.

Як повідомляє «Суспільне», інцидент біля одеської мерії відбувся вранці 9 листопада, за день до цього невідомі спробували зняти прапор ЄС біля будівлі Одеської обласної державної адміністрації, проте були зупинені нацгвардійцями.

Читайте також: У Запоріжжі жорстоко покарали підлітка за наругу над прапором України

За словами заступника міського голови Одеси Миколи Покровського, «невстановлені активісти» зрізали прапори ЄС біля Одеської міської ради та Потьомкінських сходів, пофарбували їх та потоптали.

«Це все тривало приблизно 15 секунд, коли працівники муніципальної охорони вибігали на вулицю з будівлі міської ради, вже нікого не було. Є відеозаписи того, як це робилося, вони передані в поліцію», — повідомив Покровський у коментарі «Радіо Свобода».

Схожі новини