Передплата 2024 «Добрий господар»

Сало як ліки

  • 10.11.2020, 21:00
  • 2 481

Японські медики встановили, що люди, які регулярно вживають сало, значно менше піддаються радіації

У кожного з нас свої уподобання в їжі: хтось любить солоденьке, хтось солоненьке, хтось гостреньке. Але багато хто не відмовиться від шматочка солоного свіжого сала з м’ясними прожилками й часником або зеленою цибулею. Японські медики встановили, що люди, які регулярно вживають сало, значно менше піддаються радіації, тобто сало здатне виводити з організму радіоактивні речовини.

Лікує воно й від болю в су­глобах: змастіть хворий суглоб смальцем, зверху накладіть компресний папір, укутайте вовняним шарфом і залишіть на ніч. За порушення рухли­вості суглобів рекомендується 100 г свинячого жиру змішати з 1 ст. ложкою харчової солі й утерти в зону суглоба. Зверху накласти зігрівальну пов’язку.

За маститу до місця запа­лення потрібно прикласти тон­кий шматочок сала, зафіксува­ти лейкопластирем й накласти пов’язку.

Від геморою використо­вують свічі зі старого сала, потовченого з невеликою кількістю ріпчастої цибулі. Процедури проводити регулярно перед сном доти, поки не відчуєте полегшення.

Від п’яткової шпори до­помагає мазь із несолоного свинячого сала (100 г), сиро­го курячого яйця в шкаралу­пі й оцтової есенції (100 мл). Увечері перед процедурою п’яту розпарити в гарячій воді й потім прикласти до хворого місця ватний тампон із отри­маною маззю. Вранці залиш­ки мазі змити теплою водою. Тривалість лікування — 5 днів.

Мирон Кулик для газети «Добре здоров'я»

Схожі новини