Сало як ліки
- 10.11.2020, 21:00
- 2 481
Японські медики встановили, що люди, які регулярно вживають сало, значно менше піддаються радіації
У кожного з нас свої уподобання в їжі: хтось любить солоденьке, хтось солоненьке, хтось гостреньке. Але багато хто не відмовиться від шматочка солоного свіжого сала з м’ясними прожилками й часником або зеленою цибулею. Японські медики встановили, що люди, які регулярно вживають сало, значно менше піддаються радіації, тобто сало здатне виводити з організму радіоактивні речовини.
Лікує воно й від болю в суглобах: змастіть хворий суглоб смальцем, зверху накладіть компресний папір, укутайте вовняним шарфом і залишіть на ніч. За порушення рухливості суглобів рекомендується 100 г свинячого жиру змішати з 1 ст. ложкою харчової солі й утерти в зону суглоба. Зверху накласти зігрівальну пов’язку.
За маститу до місця запалення потрібно прикласти тонкий шматочок сала, зафіксувати лейкопластирем й накласти пов’язку.
Від геморою використовують свічі зі старого сала, потовченого з невеликою кількістю ріпчастої цибулі. Процедури проводити регулярно перед сном доти, поки не відчуєте полегшення.
Від п’яткової шпори допомагає мазь із несолоного свинячого сала (100 г), сирого курячого яйця в шкаралупі й оцтової есенції (100 мл). Увечері перед процедурою п’яту розпарити в гарячій воді й потім прикласти до хворого місця ватний тампон із отриманою маззю. Вранці залишки мазі змити теплою водою. Тривалість лікування — 5 днів.
Мирон Кулик для газети «Добре здоров'я»