Передплата 2024 «Добрий господар»

"Не спрацює": Омеляну пропонували посаду за припинення критики Зеленського

  • 09.11.2020, 19:55
  • 853

Володимир Омелян прокоментував направлення підозри щодо себе до Вищого антикорупційного суду

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що впродовж першого тижня після вручення підозри щодо дій, які призвели до недоотримання бюджетом 30,4 млн. грн., йому «було запропоновано дуже непогану і перспективну посаду з чудовим, як для мене, фінансовим забезпеченням. У пакеті до посади йшла пропозиція припинити політичне переслідування правоохоронними органами, якщо я перестану критикувати Зеленського і Єрмака». Про це Омелян написав у Facebook.

«Пропозицію я відхилив, справа пішла в хід. І знову я єдиний колишній міністр, справу якого розглядає ВАКС. Володимир Зеленський — це тупо і не спрацює», — додав він.

Щодо обставин підозри. Омелян пояснив, що наказ Мінінфраструктури про зменшення портових зборів був підписаний на виконання відповідного розпорядження і постанови Кабінету міністрів, які були колегіально підтримані усіма урядовцями і підписані тодішнім прем'єр-міністром.

Також Омелян зазначив, що з проханням знизити портові тарифи в Україні, які у 2−3 рази перевищують світові і суттєво гальмують розвиток економіки, до міністерства зверталися всі бізнес-асоціації України.

Читайте також: «Зеленський, привіт від вас я отримав!»: Омелян розповів деталі про обшуки силовиків

«Це питання було предметом десятків публічних обговорень на усіх рівнях. Більше того, бізнес і навіть профільний комітет ВРУ наполягає на подальшому зниженні цих зборів», — додав колишній урядовець.

Омелян підкреслив, що прокуратура, хоч і спрямувала до суду підозру щодо нього, проте чомусь досі не звернулася до суду з вимогою зупинити дію згаданого наказу.

Як повідомлялося, у серпні 2020 року Вищий антикорупційний суд закрив справу проти Омеляна за звинуваченням у недостовірному декларуванні доходів.