Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Дрогобицькому тубдиспансері лікуватимуть хворих на COVID-19

Тубдиспансер, чия пропускна здатність становить близько 50-60 хворих, підходить для розміщення хворих на COVID-19

Із кожним днем збільшується кількість хворих на коронавірусну інфекцію, яких доставляють до КНП «Стебницька міська лікарня». Нагадаємо, ця лікарня увійшла до п’яти спеціалізованих оздоровчих закладів Львівщини другого рівня, де приймають хворих на СOVID-19. Станом на сьогодні тут шпиталізовано 101 інфікованих, 19 з яких — у реанімації.

Можливості лікарні, як стверджують у відділі охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міськради, до складу якого входить і оздоровчий заклад із Стебника, вичерпано. Якщо не припинити прийом хворих — під загрозою опиниться лікування тих пацієнтів, які вже шпиталізовано.

Що робити?

Вихід знайшли у Дрогобицькій міськраді. Тамтешня мерія звернула увагу департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації на розташоване в Дрогобичі приміщення туберкульозного диспансеру, яке, як стверджують дрогобицькі посадовці, пустує. Образливо, бо приміщення нове. Тут створена потужна база для лікування.

Справа залишається за маленьким — потрібне рішення Львівської обласної ради (тубдиспансер у Дрогобичі перебуває на балансі облради — Ред.) про передачу приміщення на баланс Дрогобицької міськради. З усіма рештами «дрібницями», у тому числі й з проведенням-прокладенням до хворих киснепроводу, дрогобичани, як самі ж стверджують, дадуть собі раду самі.

У Львові оперативно відреагували на сигнал з Дрогобича. Подивитись на «розрекламований» Дрогобицькою ратушею тубдиспансер приїхав Орест Чемерис, очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА. Приємно здивований побаченим, гість зі Львова відразу ж вніс своє «уточнення»: не бачити дрогобичанам тубдиспансеру на своєму балансі. Пропозицію партнерів прийняв наполовину: було б гріхом не використати гарно оснащене нове приміщення для потреб сьогоднішнього дня.

Тубдиспансер, чия пропускна здатність становить близько 50−60 хворих, справді досконало підходить для розміщення хворих на COVID-19. У Львові обіцяють якомога оперативніше здійснити тут усі необхідні приготування для того, щоб можна було приймати хворих з Дрогобича й інших суміжних з містом територій, яких наразі до Стебника скеровують. Але хворих лікуватиме не персонал КНП «Стебницька міська лікарня», а колектив КНП ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», чиїм структурним підрозділом і є тубдиспансер.

Схожі новини