Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"ЄС" закликає владу припинити фальсифікації на виборах

  • 09.11.2020, 09:33
  • 517

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від президента Зеленського припинити фальсифікації і забезпечити законність під час підбиття підсумків виборів

Відповідно до Виборчого кодексу, результати виборів мали бути оголошені найпізніше 6 листопада. Але в більшості регіонів досі триває підрахунок. Насправді, затягування пояснюється бажанням партії влади та її сателітам «дотягнути» свої провальні результати.

«Ми фіксували і маємо інформацію від своїх членів ДВК та ТВК про численні фальшування і переписування протоколів в містах Львові та Тернополі. Там партія «Слуга народу» взагалі не потрапила до міськрад, але її намагаються затягнути туди шляхом «дотягування через підрахунок».

Не краща ситуація і в Київській області, де куратором від Офісу Президента є близький до Коломойський народний депутат Дубінський. Тут порушення зафіксовані у цілій низці ОТГ і не підбиті підсумки ні до обласної ради, ні до жодної районної ради саме через бажання «дотягнути результати».

«Ми маємо всі протоколи з мокрими печатками і оскаржуємо сфальшовані в судах.

Але вже можемо констатувати: влада провалила іспит на спроможність гарантувати основи демократії — чесні вибори.

Ми щиро дякуємо членам комісій, які вже понад 14 діб змушені працювати практично цілодобово, аби протистояти фальсифікаціям. І попереджаємо владу про небезпеку, на яку вона наражає тисячі людей у зв’язку з коронавірусом через власні апетити і нездатність провести вибори.

Ми вимагаємо негайного оголосити результати та притягнути до відповідальності винних у фальсифікаціях".

Схожі новини