Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Це фільм про те, як не втрачати надію – Петро та Марина Порошенки побували на прем’єрі «Атлантиди»

  • 08.11.2020, 20:49
  • 932

Петро та Марина Порошенки побували на прем‘єрі фільму «Атлантида» режисера Валентина Васяновича

Картина, події якої відбуваються на Донбасі після закінчення російської агресії, вже здобула кілька призів на міжнародних фестивалях і номінована від України на премію Американської кіноакадемії «Оскар».

«Перед фільмом „Атлантида“ Валентина Васяновича, який ми з Мариною мали щастя побачити сьогодні, не хочеться бажати приємного перегляду, але після цього кіно приходить нове розуміння символів, які спонукають до роздумів», — поділився враженнями Петро Порошенко у Facebook.

«Ця історія — влучне нагадування про те, які перешкоди зараз необхідно долати Україні у союзі з усім світом. Чому герої не їдуть з України? У фільмі є гарна відповідь: щоб залишитися тут і змінювати державу. Хтось розміновує, хтось вирішує екологічні проблеми, але об’єднує цих людей одне — те, що вони не втрачають надії», — зазначає п’ятий Президент.

Порошенко переконаний — дуже важливо, щоб «Атлантиду» подивилися в усьому світі. «Якщо цей фільм отримає „Оскар“ — це зробить мене особисто дуже щасливим. Він точно цього вартий. І я пишаюся, що робота над фільмом почалася за часів нашої команди», — наголошує лідер «Європейської Солідарності».

«Залученння бійців АТО замість професійних акторів було сміливим експериментом, і це дало команді Валентина Васяновича можливість донести правду. Донести важливу думку, що все змінюється. І треба вірити, що змінюється на краще. Подивіться на результати місцевих виборів: люди починають відповідально ставитися до майбутнього нашої держави. Відбуваються події, що дають нам підстави для оптимізму», — переконаний Петро Порошенко.

Він наголошує: такі фільми як «Атлантида» сприяють і допомозі нашим воїнам на фронті, і допомозі ветеранам, особливо тим з них, хто має постфронтовий синдром.

«Дивитися його просто обов’язково. Перегляд „Атлантиди“ сприяє правильним думкам про Україну та її цінності. Щиро дякую усій знімальній групі за такую потужну роботу!», — пише Порошенко.

Схожі новини