Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стало відомо, результати ЗНО з якого предмету ніде не потрібні для вступу

  • 08.11.2020, 17:10
  • 1 111

У цьому вступна кампанія-2021, за винятком невеликої різниці, повторює ситуацію 2020 року

Підготовка до вступної кампанії 2021 року почалася. Міністерство освіти і науки вже затвердило Умови прийому до установи вищої освіти — основний документ, який регулює проведення вступної кампанії, який стане базою для формування університетами своїх правил вступу. Зазначається, що правила повинні бути затверджені вченими радами навчальних закладів до 31 грудня, але основні положення надходження вже визначені і містять деякі нововведення, пише координатор освітнього спрямування Громадянської мережі «ОПОРА» Наталія Радиш, передає Дзеркало тижня.

Так, у вишах України не залишилося жодної спеціальності, де б для вступу вимагали результати тестування з фізики.

«Цікавий факт — немає жодної спеціальності, де результат тестування з фізики є обов'язковим для участі в конкурсному відборі (це, за винятком невеликої різниці, повторює ситуацію 2020 року)», — зазначає автор.

Результат по географії є ​​обов'язковим предметом для вступу лише на спеціальність «Географія» (код 106) і середню освіту (географія, код 014.07), а результати з хімії — на спеціальність «Хімія» (код 102) і середню освіту (хімія, код 014.06).

На спеціальність «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» (код 023) хімія є одним з двох можливих предметів, визначених як другий обов'язковий.

Для більшості спеціальностей список обов'язкових предметів в наступному році не зміниться, але розширяться можливості вибору третього предмета для надходження — його випускник зможе вибрати з переліку.

Наприклад, для вступу на інформаційні технології минулого року третім предметом були визначені фізика або іноземна мова, а в цьому році абітурієнт може вибирати з таких предметів: історія України, іноземна мова, біологія, географія, хімія або фізика.

«Маючи результат ЗНО з п'яти предметів (а саме стільки випускник може здати в 2021 році) — української мови та літератури, математики, історії України, іноземної мови та однієї з предметів природничого спрямування, абітурієнт зможе подати заяву на участь в конкурсному відборі на більшість пропозицій «, — резюмує Радиш.

Схожі новини