Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У норок та кажанів виявили коронавірус

  • 07.11.2020, 18:30
  • 617

Випадки коронавірусу на фермах із розведення норок виявили вже у шести країнах світу, вірус схожий з Covid-19 знайшли у посліді японських кажанів

«Шість країн, а саме Данія, Нідерланди, Іспанія, Швеція, Італія та Сполучені Штати Америки, повідомили про SARS-CoV-2 у вирощуваних норок», — йдеться у повідомленні ВООЗ.

За даними організації, тварини були заражені після контакту з інфікованими людьми.

Також зазначається, що норки можуть діяти як резервуар для SARS-CoV-2, передаючи вірус між тваринами, і можуть передавати вірус людині.

Окрім цього, з вірусом можуть відбуватися генетичні модифікації, внаслідок чого утворюватимуться унікальні комбінації мутацій.

Японські вчені знайшли в посліді кажанів, які мешкають на території їх країни вірус, схожий з Covid-19. Про це повідомляє японське суспільне телебачення.

Експерти з Токійського університету виявили, що він на 81,5% ідентичний коронавірусу SARS-CoV-2. У дослідах використовувалися біоматеріали кажанів, зібрані сім років тому. В ході клінічних випробувань було встановлено, що виявлена форма вірусу не передається людині.

Відзначається, що японські вчені перші знайшли у місцевих тварин вірус з таким високим відсотком ідентичності новому коронавірусу. При цьому у кажанів, що мешкають в Китаї, фахівці вже виявляли віруси, які на 95% і вище ідентичні SARS-CoV-2.

Схожі новини