Передплата 2024 «Добра кухня»

У МОЗ порахували, скільки треба грошей лікарням на кисень для пацієнтів з COVID-19

  • 07.11.2020, 17:50
  • 622

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Україні необхідно забезпечити киснем до 80% лікарняних ліжок, визначених для хворих на COVID-19

Про це повідомляє пресцентр МОЗ.

За словами Степанова, розпорядження областям щодо забезпечення киснем до 80% лікарняних ліжок було надано ще у серпні, проте дотепер у повному обсязі не виконане.

«Але ми рухаємось швидкими темпами до належного рівня забезпеченості киснем. Донині на ці потреби уже виділено 572 млн грн. Окрім того, МОЗ отримало від областей додаткову заявку на 895 млн грн. Готуємо відповідне рішення уряду щодо виділення та перерахунку цих коштів», — розказав очільник МОЗ.

Заступниця міністра Ірина Микичак додала, що за оперативною інформацією департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій, станом на 2 листопада загальна кількість ліжок стаціонару становить 238 882. З них 18% стаціонарного фонду — це онкологічні, кардіологічні, кардіохірургічні, нейрохірургічні, гематологічні, опікові та пологові стаціонари.

«Отже, у кожній області ми визначаємо критичний ліжковий фонд, який не може перепрофільовуватися для COVID-пацієнтів навіть за умов драматичного прогнозу. Необхідно вдумливо відпрацювати план переорієнтації лікарень, враховуючи специфіку кожної області. Зокрема, кожна область має розгортати не менше однієї багатопрофільної лікарні для надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою. Окремо визначено лікарні, які продовжать забезпечувати хворих ургентною допомогою. «, — сказала вона.

Також Микичак закликала лікарні забезпечувати гаряче харчування медиків і в разі потреби звертатися за допомогою до підприємців.

«Надзвичайно важливим є організація гарячого харчування для пацієнтів, а також просимо подбати про медпрацівників, залучаючи соціально відповідальний бізнес», — підкреслила заступниця міністра охорони здоров’я", — сказала заступниця очільника МОЗ

Схожі новини