Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Незвичайні рецепти какао, які варто спробувати кожному

  • 07.11.2020, 20:30
  • 7 542

Какао – це теплий, ароматний напій, який знайомий нам з дитинства, він стимулює вироблення ендорфінів і покращує настрій

Напій, який зігріє в прохолодну погоду, а в похмуру — підніме настрій. Як приготувати улюблене какао, передає Канал 24.

Апельсинове какао

Інгредієнти:

  • апельсиновий лікер — 3 столові ложки;
  • молоко — 4 склянки;
  • какао-порошок — ¼ склянки;
  • дрібка солі;
  • цукор — ½ склянки

Спосіб приготування

  1. Цукор, какао-порошок і сіль залийте окропом і доведіть до кипіння.
  2. Варіть напій протягом 2 хвилин. Додайте молоко, перемішайте та зніміть з вогню.
  3. Влийте апельсиновий лікер, перемішайте та розлийте по чашках. Цедрою апельсину можна прикрасити готовий напій.

Какао по-мексиканськи

Інгредієнти (на одну порцію):

  • какао — 50 грамів;
  • цукор — 50 грамів;
  • молоко — 2 склянки;
  • кориця — ½ чайної ложки;
  • паличка кориці;
  • дрібка червоного перцю.

Спосіб приготування

  1. Розігрійте трохи молоко, додайте до нього цукор і какао. Помішуйте паличкою кориці.
  2. Додайте щіпку перцю та продовжуйте помішувати паличкою кориці.
  3. Коли напій закипить, зніміть його з вогню.
  4. Готовий напій прикрашаємо меленою корицею

Какао-фліп

Інгредієнти:

  • жовток свіжого яйця;
  • цукор — 3 столові ложки;
  • нежирні вершки — 150 мілілітрів;
  • какао-порошок — 2 столові ложки.

Спосіб приготування

  1. Жовток збийте з цукром так, щоб утворилась біла маса.
  2. З какао-порошку та води приготуйте какао.
  3. До напою додайте гарячі вершки та злегка збийте вінчиком.
  4. Невелику кількість напою додайте до збитого жовтка та трохи розітріть.
  5. Потім з'єднайте з рештою какао та ще раз збийте весь обсяг.

Важливо: перед тим, як розливати напій, потрібно підігріти чашки.

Какао з корицею

Інгредієнти (на одну порцію):

  • молоко — 300 мілілітрів;
  • какао-порошок — 2 десертні ложки, без гірки;
  • цукор — 2 чайні ложки;
  • дрібку кориці;
  • збиті вершки.

Спосіб приготування

  1. Молоко підігріваємо у невеликій каструлі.
  2. Какао та цукор потрібно ретельно розтерти, додавши 3 — 4 ложки молока.
  3. Коли молоко добре нагрілось, тонкою цівкою виливаємо в каструлю суміш какао, цукру і молока.
  4. Доводимо до кипіння, помішуючи вінчиком.
  5. Після закипання, напій треба кілька хвилин поварити на невеликому вогні.
  6. За хвилину до готовності додайте корицю.
  7. Перелийте напій у чашку та прикрасьте збитими вершками.

Какао з маршмелоу

Інгредієнти:

  • молоко — 4 склянки;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • какао-порошок — 2,25 столові ложки;
  • тертий шоколад — 4 столові ложки;
  • маршмелоу.

Спосіб приготування

  1. У сотейнику змішайте молоко, цукор, какао та шоколад.
  2. Нагрійте та постійно помішуйте, не доводячи до кипіння.
  3. Розлийте по чашках.
  4. Прикрасьте маршмелоу та тертим шоколадом.

Схожі новини