Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄС продовжує тиснути санкціями на Лукашенка

  • 06.11.2020, 18:35
  • 518

Рада Європейського Союзу затвердила додатковий санкційний список за фальсифікацію виборів у Білорусі. Зокрема, вони зачепили і незаконно обраного президента Олександра Лукашенка

Рішення було опубліковано в «Офіційному віснику» Європейського союзу.

ЄС вніс в чорний список Лукашенка і ще 14 білоруських чиновників. Серед них, зокрема, значиться син незаконно обраного глави держави Віктор Лукашенко. Всім фігурантам списку заборонять поїздки в ЄС, а також заморозять їхні активи на території Євросоюзу.

«Як президент Білорусі з владою над державними органами, він несе відповідальність за жорстокі репресії з боку державного апарату, проведені до і після президентських виборів 2020 року, зокрема — відсторонення ключових кандидатів від опозиції, довільні арешти, жорстоке поводження з мирними демонстрантами, а також залякування і насильство щодо журналістів», — пояснили такі заходи в ЄС.

Читайте також: Білоруси вийшли на Марш проти терору: силовики відкрили вогонь

Як відомо, легітимність Лукашенко як президента Білорусі в Євросоюзі не визнають. 12 жовтня рішення про персональні санкції проти нього затвердила Рада Є С на рівні глав МЗС.

«Сьогодні міністри підтвердили, що пан Лукашенко не має жодної демократичної легітимності і політично дали своє „зелене світло“, щоб почати підготовку наступного пакету санкцій, у якому опиниться і сам Лукашенко», — заявив тоді офіційний представник глави дипломатії Є С Жозеп Боррель.

Схожі новини