Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Де штрафуватимуть за відсутність маски: пояснення від нардепа

  • 06.11.2020, 15:15
  • 657

Нардеп фракції "Слуга народу" Денис Монастирський заявив, що штраф становитиме 170 грн.

Так, його можуть накласти за відсутність маски у ТЦ, магазині, бібліотеці, музеї, університеті чи держустанові. Про це він заявив у коментарі журналістам у кулуарах ВР 6 листопада, передає Еспресо.TV.

«За відсутність маски ми спеціально виділили мінімальний штраф — 170 грн. Норма про 17 тис. грн. залишається діяти для всіх інших порушень правил карантину. Але я передбачаю, що ми найближчим часом будемо пропонувати переглянути цю норму», — зазначив Монастирський.

За його словами, штраф можуть накласти лише за відсутність маски у громадських будівлях.

«Мова йде не про носіння маски в громадських місцях. Пропоную розібратися. Громадське місце — це, зокрема, вулиця, площа, Майдан Незалежності. Однак наша принципова позиція — не штрафувати на вулицях. Штрафи виписуватимуть лише у громадських будівлях. Це торгові центри, магазини, бібліотеки, музеї, лікарні, університети, а також державні установи», — наголосив нардеп.

Читайте також: За маску на підборідді тепер штрафуватимуть

Він гадає, що на наступному тижні закон має набрати чинності.

«Тут мова йде не про те, щоб стандартизована маска була. У самому законі, в самій нормі прописано, що маска може бути виготовлена самостійно. Тобто, шарф, бафф, все, що може закривати обличчя, все, що можна виготовити самостійно, також дозволяється», — зауважив Монастирський.

Схожі новини