Передплата 2024 ВЗ

Дубінський розмістив свою приймальню у квартирі бізнес-партнера Коломойського

  • 06.11.2020, 10:35
  • 589

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський розмістив одну зі своїх громадських приймалень у квартирі Тімура Міндіча – бізнес-партнера Ігоря Коломойського. Інші – за адресою офісу олігарха у Києві в бізнес-центрі “Міленіум”

Про це повідомляють журналісти програми Схеми.

Там же зареєстрували свої приймальні ще шестеро нардепів — зі «Слуги народу», групи «За майбутнє» та позафракційні. Частина із них декларують, що отримали ці приміщення у своє користування на безоплатній основі. Водночас все вказує на те, що на практиці в цих приміщеннях прийом громадян не проводиться.

Натомість статус громадської приймальні депутата ускладнює проведення правоохоронцями потенційних обшуків та інших слідчих дій.

Депутат Дубінський у переліку своїх громадських приймалень зазначив дві адреси у Києві, одна з яких — у квартирі в житловому будинку по вулиці Царика.

Вона належить бізнес-партнеру Ігоря Коломойського Тімуру Міндічу. Журналісти навідались до приймальні, щоб спробувати записатись на прийом. Водночас охоронець у будинку здивувався, коли дізнався про приймальню, і повідомив, що таких депутатів не знає і порадив телефонувати. За вказаним на сайті Верховної Ради номером також ніхто не відповів.

Читайте також: Дубінський «забув» задекларувати свій бізнес у Словаччині

На прохання про коментар парламентар не відреагував. Статус своїх депутатських приймалень Дубінський також закріпив і за тринадцятьма офісами та навіть за «частинами холу» на трьох різних поверхах у бізнес-центрі «Міленіум» на вулиці Володимирській. Цей будинок у центрі Києва — у власності компанії з орбіти Коломойського, тут же розташовується і офіс самого олігарха.

Крім нього, приймальні там розмістили також ще низка депутатів. Зокрема, Ольга Василевська-Смаглюк зі «Слуги народу» вказала своїми столичними приймальнями дев’ять офісів та дві частини холу на трьох різних поверхах бізнес-центру Коломойського, але не зазначила прямого телефону.

Приймальня депутатки від групи «За майбутнє» Ірини Констанкевич, згідно із даними сайту Верховної Ради, займає увесь 9-ий поверх бізнес-центру Коломойського. Так само, як і її колеги по депутатській групі Тараса Батенка. Позафракційний Руслан Требушкін вказав усю будівлю на Володимирській як одну зі своїх приймалень — без контактних даних.

«Слуга народу» Олександр Куницький зареєстрував там приймальні у шести офісах двох поверхів і в частині холу. Давній бізнес-партнер та багаторічний соратник Коломойського, лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця зазначив своєю приймальнею увесь п’ятий поверх бізнес-центру, але також не вказав прямих телефонів. За єдиним номером журналісти так і не змогли додзвонитись.

При цьому тільки двоє депутатів, Ігор Палиця та Руслан Требушкін вказали у своїх деклараціях, що отримали від компанії «Глобал Естейтс» приміщення у користування, до того ж на безоплатній основі (ця фірма з орбіти Коломойського володіє бізнес-центром «Міленіум»). У решти обранців інформація про це відсутня. Аналітична система YouControl відносить «Глобал Естейтс» до неформальної групи «Приват».

Схожі новини