Передплата 2024 «Добра кухня»

Демарш у КСУ: судді відмовилися брати участь у засіданнях через ЗМІ

  • 05.11.2020, 19:15
  • 1 012

Судді Конституційного суду України, які голосували проти скандального рішення з антикорупційного законодавства, тимчасово не братимуть участі в роботі суду через публікацію в ЗМІ проєктів його рішень

Про це повідомило «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело в суді. Про своє рішення вони повідомили 5 листопада.

За словами співрозмовника агентства, на початку пленарного засідання КС, на якому розглядалося «земельне» питання, ці судді заявили, що вважають неприпустимим публікацію в ЗМІ проєктів рішень КС.

«Тому до нормалізації ситуації навколо КС легітимним способом (судді — ред.) вважають неможливим розгляд окремих питань конституційних проваджень і тимчасово не братимуть участі в засіданнях КС», — відзначило джерело.

Нагадаємо, не підтримали рішення КС про скасування електронного декларування всього чотири судді:

  • Сергій Головатий
  • Олег Первомайський
  • Віктор Колесник
  • Василь Лемак.

Читайте також: Голова К С Олександр Тупицький приховує оборудки з землею в Криму, — НАЗК

Водночас Українська правда з посиланням на коментар помічника голови комітету ВР з питань правової політики Радима Губаня повідомила, що комітет кілька місяців тому розглядав кандидатури на 2 вакантних місця в складі КС. Йдеться про 6 претендентів, яких запросили на засідання Верховної Ради 6 листопада.

На питання видання, чи пов'язаний такий поспіх із рішенням КС щодо електронного декларування, помічник голови парламентського комітету зазначив, що призначити 2 суддів потрібно було вже давно.

Схожі новини