Передплата 2024 ВЗ

Петро Порошенко зустрівся із послами G7 та ЄС

  • 05.11.2020, 09:42
  • 765

Зустріч послів країн “Великої сімки” та Євросоюзу із п’ятим Президентом, лідером опозиційної партії “Європейська Солідарність” Петром Порошенком була чітким сигналом того, що міжнародні партнери визнають і вітають успіх партії на місцевих виборах

Про це сказав радник п’ятого Президента з міжнародних питань, дипломат Костянтин Єлісєєв.

Він, зокрема, звернув увагу на те, що Порошенко став першим лідером української політичної сили, з яким зустрілися посли.

Єлісєєв повідомив деякі деталі з цієї зустрічі.

«Вчора обговорювали питання виходу з конституційної кризи, і для мене як дипломата це дуже важливий сигнал. Адже це перша зустріч послів сімки плюс ЄС з провідним українським політиком, лідером партії „Європейська Солідарність“ після місцевих виборів. На мій погляд, це був факт визнання успіху „Європейської Солідарності“ на місцевих виборах. А по-друге, чіткий сигнал українській владі, що вона має опиратися також і дослухатися до демократичної опозиції, враховувати її погляди», — вважає Єлісєєв.

«Посли цікавляться позицією лідера „Європейської Солідарності“ Порошенка щодо Донбасу. Їм не байдужа позиція провідної проєвропейської опозиційної партії. І це дуже важливо», — говорить Костянтин Єлісєєв.

«З моменту виборів 2019 року не було жодної зустрічі Порошенка з послами «Сімки». Я думаю, це був дипломатичний елемент, вони утримувалися від зустрічі, щоб не дратувати президента Зеленського. Зараз вони на це пішли, тому що вони зрозуміли, що треба опиратися на державницьку, патріотичну і, я б сказав, стабілізуючу політичну силу, якою на сьогодні, по суті, виступає «Європейська Солідарність», — говорить Костянтин Єлісєєв.

«На зустрічі вчора я бачив, як вони детально слухали поради і деякі рекомендації, які висловлював Порошенко, ґрунтуючись на своєму попередньому досвіді розбудови антикорупційної інфраструктури», — поділився він подробицями.

«І вчора, і весь час наші партнери — і ЄС, і „Сімка“, і США закликають до єдності. Позбутися політичних амбіцій і спробувати разом, шляхом єднання розв’язувати проблеми. У нас зараз не тільки безпекова криза, пов’язана із Донбасом і Кримом, не тільки епідеміологічна і не тільки конституційна. У нас зараз багато викликів — економічна криза. Тому тут єдиний шлях — це єднання, лише інклюзивним шляхом можна вирішити проблеми держави», — резюмує дипломат.

Раніше Міжнародний Демократичний Союз (International Democrat Union) привітав «Європейську Солідарність» та Петра Порошенка із успіхом на місцевих виборах.

Схожі новини