Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЄС закликав негайно відновити антикорупційну структуру в Україні

  • 03.11.2020, 19:20
  • 653

Європейський Союз закликав українську владу негайно відновити антикорупційну структуру в Україні після рішення Конституційного суду

Про це йдеться в офіційній заяві речника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Петера Стано, передає Прямий.

«Рішення КСУ має далекосяжні наслідки для всієї антикорупційної інфраструктури в Україні, створеної після Революції Гідності 2014 року. Рішення також ставить під сумнів низку міжнародних зобов’язань, які Україна взяла на себе стосовно своїх міжнародних партнерів, включаючи ЄС», — заявив він.

Речник зазначив, що в Євросоюзі розуміють складність ситуації в Україні та цінують терміновість, з якою президент та уряд намагаються вирішити її.

«Ми закликаємо українську владу швидко відновити законодавство про електронне декларування активів та відповідні завдання НАЗК, а також стабілізувати правовий статус НАБУ. Ми закликаємо президента, уряд та Верховну раду працювати разом задля всебічного та стійкого рішення. ЄС готовий підтримати наших українських партнерів у цій справі», — резюмував він.

Схожі новини