Передплата 2024 «Добрий господар»

Венеціанська комісія вивчатиме ситуацію навколо Конституційного Суду України

  • 03.11.2020, 18:10
  • 603

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо запропонував президенту Володимиру Зеленському провести експертизу ситуації, що склалася в Україні після скандального рішення Конституційного суду

Про це йдеться на сайті президента зі посиланням на телефонну розмову Зеленського і Букіккіо.

Згідно з повідомленням, президент України та голова Венеціанської комісії погодилися, що потрібно відновити довіру до судової системи та особливо до КС.

Зеленський зазначив, що як глава держави не може допустити ситуації, коли орган, який має давати оцінку відповідності Конституції, виносить неправові рішення, що знищують систему антикорупційних органів, включно з НАБУ, НАЗК та Вищим антикорупційним судом.

Букіккіо запропонував експертизу Венеціанської комісії у цій складній ситуації. Він також наголосив, що в жодному разі не можна ставити під ризик такі важливі питання, як існування Вищого антикорупційного суду, діяльність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, земельну реформу.

Голова Венеціанської комісії зазначив, що спільною метою сьогодні є відновлення довіри до судової системи та особливо до Конституційного Суду.

Зеленський запросив Венеціанську комісію до спільної роботи над широкою судовою реформою.

«Моє першочергове завдання зараз — зберегти безперервне функціонування НАЗК та антикорупційних органів і посилювати ефективність їхньої роботи», — зазначив президент.

Схожі новини