Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вірменський кінорежисер певен, що Україна постачає зброю в Нагірний Карабах: Зеленський дав відповів

  • 03.11.2020, 12:50
  • 876

Президент Володимир Зеленський відповів на звинувачення російсько-вірменського режисера Саріка Андреасяна і запевнив, що Україна не продавала фосфорні бомби Азербайджану, який веде бойові дії в Нагірному Карабаху

Про це Зеленський написав у вівторок вранці на своєму телеграм-каналі.

«Розумію, що й чому робить російська пропаганда, і чому вона тотально бреше. Але тебе не розумію абсолютно. Бо Україна ніколи й нікуди не постачала ніяких фосфорних бомб. Взагалі. Особливо в місця, де вже гаряче, і де вже багато гарячих голів, які хочуть там щось «геополітично порєшать», — написав президент.

Зеленський додав, що «такі вкиди з’являються не вперше: спочатку так брехали про Україну та війну на Донбасі, потім так брехали про Україну та війну в Сирії — тепер це з’явилося в контексті війни у Нагірному Карабасі».

Зеленський наголосив, що Україна виступає проти будь-яких кривавих конфліктів, не підтримує ескалації та не підживлює протистояння.

За словами президента, в України й у Європи вже є імунітет до таких «вкидів» та «відомої пропаганди» — і Вірменії «потрібно якнайшвидше його сформувати».

«Я завжди за справедливий мир. І Україна точно не підтримує будь-яке постачання зброї будь-кому. На відміну від іншої відомої країни, яка якраз і постачає зброю всім. Бо війни для неї — це хліб і кров», — резюмував Зеленський.

Напередодні, 1 листопада, російсько-вірменський кінорежисер, сценарист, продюсер і актор КВН Сарік Андреасян тегнув в інстаграмі Володимира Зеленського під дописом про їхню дружбу колись і спільним фото.

Андреасян зазначив, що вважав Зеленського «людиною з великим серцем» і був щасливий, що той знімався в його фільмі (комедії «Службовий роман. Наш час», 2010−2011 роки). Але тепер режисер-вірменин має кардинально іншу думку і вважає, що високий «стілець» робить із людей «г**донів».

«Вчора я дивився на обпалені тіла вірменських дітей від фосфорної бомби і, як з’ясувалося, — це ти їх продав нашим сусідам, щоб закріпити свою дружбу з ними», — написав він.

На додачу режисер заявив, що «Крим — наш».

Схожі новини