Передплата 2024 ВЗ

"Відставка або смерть": біля будинку судді КС влаштували акцію протесту

  • 01.11.2020, 13:15
  • 772

Громадські активісти, ветерани АТО та майданівці ввечері у суботу, 31 жовтня 2020 року, влаштували акцію протесту під будинком судді Конституційного Суду України Петра Філюка, який знаходиться у селі Тарасове, що під Луцьком

Свої дії вони пояснили скасуванням кримінальної відповідальності за недостовірне декларування та закриття доступу до електронних декларацій посадовців, повідомляє ВолиньPost.

Кількадесят активістів о 19:00 прибули до будинку, який є у власності судді. Акцію анонсували напередодні. Біля будинку на активістів вже чекали правоохоронці.

Під воротами будинку активісти розклали полотна з відбитками «кривавих долонь» і кілька гарбузів зі свічками всередині. Присутні на акції учасники скандували: «Відставка або смерть».

Читайте також: Голова КС не задекларував землю в Криму, таємно придбану після анексії

Як розповів один з учасників акції, майданівець Богдан Климчук, акцію проти судді КСУ, який родом з Луцька, невипадково влаштували 31 жовтня.

«Хоч Хелловін це і не українське свято, прийшли в цей день, бо суддя Філюк — нечисть, яку потрібно виганяти», — зазначив він.

Зі слів учасників акції, Петро Філюк у цьому будинку буває не часто, нині живе у Києві. Акція біля будинку судді тривала близько 20 хвилин. Потому активісти рушили до будівлі Апеляційного суду області.

Апеляційний суд області Петро Філюк очолював 15 років. 30 жовтня 2019-го його призначили суддею Конституційного Суду України.

Схожі новини