Передплата 2024 «Добра кухня»

Як заощадити сімейний бюджет: кілька дієвих порад

  • 31.10.2020, 20:30
  • 2 182

Існує кілька «секретів», як правильно економити гроші і ні в чому собі не відмовляти

Прості правила, як можна економити кошти сімейного бюджету, розповідає tochka.net.

Записуй доходи і витрати

Вже давно ніхто не користується «Домовою книгою» і даремно. Адже по записах можна зрозуміти, де можна було б потерпіти з витратами, а де це було необхідно. Якщо лінь писати в зошит — користуйтеся таблицею Exel або програмами ведення сімейного бюджету, зараз їх дуже багато.

«Метод 5 конвертів»

Старий-добрий метод розкладання своїх зароблених грошей в різні конверти в залежності від цілей. Наприклад, в один конверт відкладайте заощадження, у другий — на щоденні розтрати (дорога на роботу, покупки), в третій — засоби на оплату комунальних послуг, четвертий і п'ятий — інші збереження (на покупки або відпочинок).

«Метод 50−30−20»

Вважається, що 50% коштів — це основні витрати, (одяг, харчі, оплата послуг, медицина), 30% - це емоційні витрати (відпустки, розваги, книги, курси, концерти), а 20% - це заощадження.

Банк в допомогу

Не смійтеся, але економити гроші можна і через банк. Наприклад, з кожної своєї зарплати відраховувати певну суму на окремий рахунок під відсоток. Ці гроші можна легко зняти, а значить і витратити.

Стежте за акціями і розпродажами

Заощадити навіть на покупках дуже легко. Купуйте тільки те, що пишете в список покупок. Дивіться, чи є ці продукти / товари серед акційних. Порівнюйте ціни в магазинах. Не потрібно закуповуватися всім тільки в одному магазині. Вибирайте кілька місць, де можна здійснювати покупки.

Купуйте онлайн

Часто вартість оффлайн може відрізнятися від тієї, що онлайн. В кінці-кінців, духи ти можна вибрати в магазині, а ось замовити з через інтернет. Це ж стосується і побутової хімії і засобів особистої гігієни.

Готуйте їжу вдома

Якщо не купувати готові страви і напівфабрикати, і не відвідувати кафе та ресторани, а готувати і харчуватися вдома, можна витрачати менше коштів на цю основну статтю сімейного бюджету. Звичайно, про відмову від смачного лате або круасанів ніхто не говорить. Просто не так часто.

Схожі новини