Передплата 2024 «Добрий господар»

Глава КСУ Тупицький заявив, що не піде на допит в ДБР

  • 30.10.2020, 14:50
  • 709

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький заявив, що не прийде на допит в Державне бюро розслідувань, який  запланований на 2 листопада

Про це він заявив на брифінгу.

«Що ми чуємо від РНБО ще? Завдання надати правоохоронним органам розпочати почати розслідування щодо Конституційного суду України, відносно антикорупційних законів», — каже Олександр Тупицький.

«Робота почалася зразу. Вчора ввечері о 23:00 мене шукають двоє слідчих для вручення повістки як свідка. Цікаво, коли сьогодні в суд надійшла офіційна повістка електронною поштою. Навіщо о 23:00 шукати голову суду, заходити в будинок, де є консьєрж, випитувати, як голова суду приїжджає з охороною чи ні, якими під’їздами користується, в який час це відбувається. Це двоє слідчих ДБР», — додав він.

Тупицький також додає, «на офіційному сайті ДБР є повідомлення, чого викликають голову КС — по перевірці до причетності злочинів, які перевіряються в системі господарських суддів, де я раніше працював. Це про автоматичний розподіл та інше. Чому це я знаю? Тому що мене багато років уже допитували. Цій справі 7 років. Це події 13−14 року, коли була Революція Гідності і були певні зміни», — передає Українська правда.

У Держбюро заявили, що голова КСУ перевіряється на участь у злочинній організації. Його викликали на допит на наступний понеділок.

Схожі новини