Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дев’ятий Шульцфест відбудеться 15-21 листопада!

Фестиваль заплановано традиційно в Дрогобичі

Ще на початку червня організатори Дев’ятого міжнародного фестивалю Бруно Шульца, який за традицією щорічно відбувається у Дрогобичі — місті, де народився і жив світової слави письменник, оголосили про перенесення очікуваної всіма літературно-мистецької події з липня на листопад. На зміну своїх планів директор фестивалю Віра Меньок та його художній керівник Гжегож Юзефчук наважились через запроваджені у світі жорсткі антикоронавірусні заходи.

Проводити чи ні цьогоріч фестиваль, який знаходить відгомін у серцях багатьох тисяч починовувачів таланту «дрогобицького самітника», як сьогодні іменують у літературному середовищі Бруно Шульца, чи дочекатися кращих часів, коли страхітлива коронавірусна пандемія таки вщухне? Організатори вирішили, що фестивалю, незважаючи ні на що, бути й цього року!

Вирішальним аргументом стала позиція тих людей, які цілий рік чекають, готуються до неординарної події. Досить промовисто на користь прийняття позитивного рішення свідчить і «статистика» минулого року. Тоді на побачення з містом і творчістю Шульца приїхали посланці 17 країн.

28 жовтня Віра Меньок, звернувшись через «Фейсбук» до всіх, кому дороге Шульцеве слово та цінує самобутнє світобачення письменника, оголосила, що свято в Дрогобичі відбудеться.

Стартує Шульцфест 15 листопада. Триватиме 6 днів. Завершальні події відбудуться 21 листопада. Нічого наразі не сказано про програму фестивалю. Прессекретар минулих Шульцевих фестивалів Леонід Гольберг нагадав нам про програму, яку було підготовлено для святкувань у липні. Тоді передбачалось, що до Дрогобича приїде сила-силенна гостей як із самої України та Польщі, так і з багатьох інших країн Європи. Як би там не було, організатори сподіваються на приїзд таких вірних «завсігдатаїв», як Юрій Андрухович та Сергій Жадан, виступи молодіжного театру з Києва, зустрічі з культовими режисерами та акторами, багато інших приємних сюрпризів та подій.

Схожі новини