Передплата 2024 ВЗ

Дієта Адель: переваги та недоліки методу схуднення

  • 29.10.2020, 20:15
  • 1 347

Мінус 45 кілограмів за кілька місяців. Схуднення британської співачки Адель цьогоріч стало однією з найобговорюваніших тем

Торік вона розлучилася з чоловіком, сіла на дієту і зробила перерву в концертах, а цими вихідними тріумфально повернулася на телебачення після 12-річної перерви. Метод, який допоміг співачці скинути зайву вагу, називають дієтою Адель, повідомляє ТСН.

Цими вихідними співачка Адель вперше з'явилася на телебаченні після тривалої паузи. Вона стала ведучою одного з американських комедійних шоу, завдяки якому 12 років тому стала зіркою.

Уперше про разючу зміну в зовнішності співачки заговорили ще на початку цього року. Мінус 45 кілограмів лише за кілька місяців — результат, який приголомшив не лише шанувальників Адель. Позбутися зайвої ваги співачка змогла завдяки сиртфуд-дієті. Адель — не єдина, хто обрала саме її для свого схуднення. Кілька кілограмів завдяки сиртуїтній дієті скинула й Піппа Мідлтон — вона була першою, хто спробував на собі цей метод.

Під час цієї дієти можна вживати тільки продукти, які містять сиртуїни, а це загалом не більше двох десятків. Серед них, зокрема, багато зелених продуктів — це рукола, селера, петрушка, зелені яблука. Можна навіть темний шоколад і трохи червоного вина. І вже за перший тиждень на цій дієті, як обіцяють автори, можна схуднути на три кілограми.

Ці сиртуїни — корисні, розповідають дієтологи. Вони пригальмовують старіння, покращують метаболізм, запобігають розвитку хронічних захворювань. Однак ефективність дієти, на якій людина не їсть нічого більше, викликає запитання.

«Дієта має дві фази. Перша складається з соків, коли тричі на день людина п'є соки на основі сиртфудів і має лише один прийом їжі. Соки негативно впливають на слизову шлунка, підвищують кислотність», — говорить лікарка-дієтологиня Діана Зубич.

Й ефект від цієї дієти короткотривалий. Щойно вийдеш із дієти — як кілограми знову повернуться. Тому періодично доводиться їх повертати у свій раціон. В Україні ця дієта популярністю не користується. Але схожі звички в харчуванні має й Наталія Могилевська. Під час участі в проєкті «Танці з зірками» вона скинула понад 20 кілограмів. Після того навіть написала книжку про секрети схуднення.

Читайте також: Вчений зруйнував найвідоміші міфи про «здорове» харчування

«Я вегетаріанка, я не вживаю хімічні речі, зокрема кока-колу. Найпростіша їжа і дуже багато трави. Я їм навіть кропиву, подорожник», — каже Могилевська.

До правильного харчування дієтологи радять додавати й фізичні навантаження. Це і процес прискорить, і результат закріпить.

«Людина, яка менш підготовлена, потребує більше часу для того, щоб підготувати своє тіло — суглоби, зв'язки, нервову систему, серцево-судинну систему. Це все дуже індивідуально. Але можу сказати, що крутих результатів за певних обставин можна досягнути за три місяці, а комусь же треба дев'ять», — каже зірковий фітнес-тренер Андрій Хомицький.

Він додає: якщо ми споживаємо більше калорій, ніж витрачаємо, то тоді з'являється зайва вага.

Схожі новини